Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Πολυήμερες στην Κρήτη: 18 χρονή στο νοσοκομείο, 7 συλλήψεις για χασίς!


Στο Νοσοκομείο Χανίων με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε χθες μαθήτρια που βρισκόταν στα Χανιά, στο πλαίσιο της πενθήμερης εκδρομής. Σύμφωνα με το γιατρό του τομέα Χανίων του ΕΚΑΒ Στέλιο Λαμπάκη, η μαθήτρια είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Στο μεταξύ, προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τις λιμενικές αρχές προκαλούν τα συνεχόμενα περιστατικά με συλλήψεις μαθητών για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε σχολικές εκδρομές με προορισμό τα Χανιά.

Από την προηγούμενη Παρασκευή μέχρι και χθες συνελήφθησαν......7 μαθητές από Λύκεια της χώρας στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες, ενώ στο λιμάνι της Σούδας βρέθηκαν πεταμένες 10 συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα 10 γραμμαρίων χασίς.
Tον προβληματισμό του για την έκταση του φαινομένου εξέφρασε σήμερα στο περιθώριο άσκησης πυρόσβεσης στο παλιό λιμάνι των Χανίων ο πλωτάρχης του λιμενικού Αντώνης Δασκαλάκης.
Προχθές, κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν άνδρες του λιμενικού σώματος, κατά τον κατάπλου του πλοίου της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας συνελήφθησαν δύο ακόμα μαθητές. Στις αποσκευές του ενός βρέθηκε ένα μπουκάλι σαμπουάν μέσα στο οποίο είχε τοποθετήσει 7,6 γραμμάρια ινδικής κάνναβης τυλιγμένα σε διάφανη πλαστική συσκευασία. Ο δεύτερος μαθητής είχε τοποθετήσει επίσης σε μπουκάλι σαμπουάν 1,5 γραμμ. μεθαμφεταμίνη (ουσία που προκαλεί έντονη ευφορία) και 1 δισκίο έκσταση. Οι δύο μαθητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.
Tην προηγούμενη μέρα ένας ακόμη μαθητής είχε συλληφθεί στο λιμάνι της Σούδας κατά τη διάρκεια ελέγχων του Λιμενικού, καθώς στις αποσκευές του βρέθηκαν 5,8 γραμμ. χασίς. Επίσης 9,8 γραμμ. από την ίδια ουσία βρέθηκαν πεταμένα στο λιμάνι μέσα σε κάδους.
Εξάλλου, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν εντοπιστεί να κατέχουν χασίς τέσσερις ακόμη μαθητές Λυκείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου