Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων Δευτέρας 22/03/2010


Το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας από την Ευρώπη, οι διαβουλεύσεις, το παρασκήνιο και τα βλέμματα όλων τα οποία στρέφονται τώρα στη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή, καθώς και το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και οι αλλαγές, όπου προανήγγειλε ότι θα επιβάλλει στο κόμμα ο Αντώνης Σαμαράς, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου.

Αναλυτικά, οι τίτλοι των εφημερίδων κατ' αλφαβητική σειρά είναι οι ακόλουθοι:



ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Θα τα αλλάξουμε όλα" ήταν το μήνυμα Σαμαρά. Ενώ κράτησε αποστάσεις από τα αρνητικά πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης εκθείασε τον... Κ. Καραμανλή".



Η εφημερίδα γράφει ότι "ενωτικός με επίγνωση των λαθών του παρελθόντος και με "επαναστατικές" όπως τις χαρακτήρισε προτάσεις για την ανασυγκρότηση της ΝΔ εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο στο προσυνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη για οργανωτικά θέματα".



ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Αλλαγές προωθεί ο Σαμαράς. Στο προσυνέδριο της Θεσσαλονίκης παρουσία του Κώστα Καραμανλή ο αρχηγός της ΝΔ κατέθεσε 13 προτάσεις για τη μετατροπή της σε ανοιχτό κόμμα".



Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τέλος στα βιλαέτια στις βαρονίες και τις ιστορικές παθογένειες του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας διεμήνυσε ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του προσυνεδρίου για τα οργανωτικά θέματα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη".



ΑΥΡΙΑΝΗ: "Πρώτα πτώχευση και μετά βοήθεια λέει η Μέρκελ! Προκλητική η Καγκελάριος της Γερμανίας διαβεβαιώνει ότι στο Συμβούλιο Κορυφής δεν πρόκειται να ληφθεί καμιά απόφαση για την Ελλάδα".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "σε αδιέξοδο οδηγούν οι λανθασμένες προσδοκίες που καλλιεργούνται στο εσωτερικό της χώρας περί άμεσης οικονομικής βοήθειας από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς η Γερμανία απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο ενίσχυσης της Ελλάδας".



Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Διπλός βρόχος. "Συνδυασμένη βοήθεια" από ΕΕ και ΔΝΤ συνοδευόμενη από πρωτοφανή νέα μέτρα".



Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "μετά τη θηλιά Βρυξελλών και νέα θηλιά επιφυλάσσει στους εργαζομένους και τους συνταξιούχους η προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ. Τα νέα μέτρα θα είναι η απόλυση συμβασιούχων και η κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο. Θα απελευθερωθούν οι απολύσεις θα μειωθούν οι αποζημιώσεις και θα περικοπεί το επίδομα ανεργίας. Θα περικοπεί ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και τέλος θα μειωθούν οι συντάξεις ενώ θα υπάρξουν σημαντικές περικοπές και στο σύστημα Υγείας".



ΕΘΝΟΣ: "Γολγοθάς για το δώρο του Πάσχα. Έκτακτα δάνεια στα Ταμεία για πληρωμές των συνταξιούχων".



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αγώνα δρόμου δίνουν τα μεγάλα Ταμεία για να εξασφαλίσουν άμεσα 440 εκατ. ευρώ προκειμένου να καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο του Πάσχα σε 1.4 εκατομμύρια ασφαλισμένους".



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τραβάνε... το σχοινί οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Κάνουν ταυτόχρονα άσκηση με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στον ίδιο χώρο και τα ίδια χρονικά όρια με πραγματικά πυρά".



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "οι Τούρκοι έχουν παρατραβήξει το σχοινί στο Αιγαίο τον τελευταίο καιρό δοκιμάζοντας την ανοχή και αντοχή μας. Προχθές έκαναν προσομοίωση κατάρριψης ελληνικού ελικοπτέρου του Λιμενικού Σώματος το οποίο πετούσε πάνω από το Φαρμακονήσι στον ελληνικό εναέριο χώρο".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Βοούν οι πέντε κραυγαλέες αντιφάσεις του πρωθυπουργού. Αμηχανία στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ από την ομιλία του".



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "γλυκόπικρη γεύση άφησαν σε βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ οι εργασίες του Πολιτικού και Εθνικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη οι οποίες σημαδεύτηκαν από την ηχηρή απουσία της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαθητευόμενος μάγος..." Σκληρή κριτική στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο με βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του υπ. Οικονομικών".



Σύμφωνα με την εφημερίδα "καζάνι που βράζει είναι το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ όπως φάνηκε από τη συνεδρίαση-εξπρές του Εθνικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη".



ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "'Ασφαιρα πυρά στη φοροδιαφυγή. Εκτός τσιμπίδας νόμου μένουν και τα τεκμήρια τα "μαύρα" εισοδήματα".



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στο απυρόβλητο πάλι οι φοροφυγάδες, καθώς τα τεκμήρια τους οδηγούν απλώς σε ελαφρώς υψηλότερα εισοδήματα. Όσοι διαβιώνουν πολυτελώς, με βίλες, εξοχικά, σκάφη, αυτοκίνητα και ιδιωτικά σχολεία δεν πιάνονται στην τσιμπίδα αν δηλώσουν εισοδήματα 30.000 ή 40.000 ευρώ, τα οποία δεν είναι και τα πραγματικά".



ΕΣΤΙΑ: "Υπάρχει διέξοδος από την κρίση. Τεράστια περιθώρια εξοικονομήσεως κόστους".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "κάποιοι θεωρούν την Ελλάδα καταδικασμένη. Εκεί που φθάσαμε - υποστηρίζουν- η πτώχευσις είναι αναπόφευκτη. Είναι απλώς ζήτημα χρόνου. Εν τούτοις, εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει διέξοδος από την κρίση."



ΤΑ ΝΕΑ: "Οι "κρυφοί" φόροι. Οι παγίδες και τα τρικ του νέου Φορολογικού".



Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα σημειώνει ότι "πρόκειται για το ψαλίδι που προβλέπεται στη φοροαπαλλαγή των τόκων για στεγαστικά δάνεια, για τον περιορισμό του αφορολόγητου ορίου στην αγορά πρώτης κατοικίας καθώς και για την επιβολή ΦΠΑ σε δαπάνες των νοικοκυριών για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, αγορές από λαϊκές όπως και στα έξοδα νοσηλείας σε ιδιωτικές κλινικές".



City Press: "Μέτρα για την προστασία των δασών".



Σύμφωνα με την εφημερίδα, "μαζική ήταν η συμμετοχή των πολιτών στη δενδροφύτευση 20.000 δενδρυλλίων που έγινε χθες στην Πεντέλη, η οποία συνέπεσε με την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας αλλά και με το κλείσιμο της φετινής αναδασωτικής περιόδου. Η δενδροφύτευση έγινε δίπλα από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, περιοχή που κάηκε κατά τις πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού".



Metro: "Σε εξέλιξη το σκληρό πόκερ".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει το σχέδιο στήριξης της ελληνικής οικονομίας, ενώ έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Κορυφής στις 25 και 26/3. Όλα δείχνουν ότι μέχρι τότε θα συνεχίσει να παίζεται μια σκληρή παρτίδα πόκερ, ένα σκληρό μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στην ουσία".



ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: "Ιερά φιλέτα στη Θεσσαλονίκη. Ποια είναι τα αφορολόγητα ακίνητα της εκκλησίας".





ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ



ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σε τεντωμένο σχοινί η χώρα. Γ. Παπανδρέου: Δεν θα χρεοκοπήσουμε".



Η εφημερίδα σημειώνει ότι "συνεχείς διαβουλεύσεις και παρασκηνιακές μεθοδεύσεις για το αποτέλεσμα της Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, καθώς η σκληρή στάση που τηρεί η Γερμανία περιορίζει, ουσιαστικά, τις ελπίδες για συμφωνία."



ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Γερμανία "μπλοκάρει" λύση ΕΕ για την Ελλάδα".



Η εφημερίδα τονίζει ότι "η Γερμανία διατηρεί τη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας με την καγκελάριο, Ανγκελα Μέρκελ να προαναγγέλλει ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου