Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Ινδία : 7χρονος με 4 πόδια και 4 χέρια

Ένας 7χρονος στην Ινδία, αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες συμπατριώτες του, εξαιτίας της σοβαρής αναπηρίας – δυσμορφίας, από την οποία πάσχει. Ο Ντιπάκ Κουμάρ γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια σε ένα από τα φτωχότερα κρατίδια της Ινδίας.


Ο Ντιπάκ πάσχει από το σπάνιο φαινόμενο ischiopagus και έχει ενωθεί με το δίδυμό του, το οποίο απορρόφησε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα παραπάνω μέλη προεξέχουν από το στέρνο του.
Αυτή η σοβαρή αναπηρία-δυσμορφία, που οι γονείς του θέλουν να θεραπεύσουν με χειρουργική επέμβαση, έχει μεταμορφώσει το αγόρι σε πραγματική θρησκευτική εικόνα στα μάτια των ινδουιστών της περιοχής, που θεωρούν ότι μοιάζει πολύ με τον θεό Βίσνα, ο οποίος συχνά απεικονίζεται στη μυθολογία με τέσσερα χέρια.
"Οι άνθρωποι μου προσφέρουν χρήματα, φρούτα, γλυκά, καμιά φορά και λουλούδια", δηλώνει ο επτάχρονος που ζει στο χωριό Μπελχάρι, κοντά στην Πάτνα, πρωτεύουσα του κρατιδίου του Ανατολικού Μπιχάρ.
Σύμφωνα με την μητέρα του, όταν γεννήθηκε ο Ντιπάκ, οι γιατροί της περιοχής, αλλά και οι προεστοί του χωριού δεν πίστευαν ότι θα ζήσει, καθώς τα περισσότερα παιδιά που γεννιούνται στην Ινδία με μια τόσο βαριά αναπηρία συνήθως πεθαίνουν στη διάρκεια του τοκετού ή είναι θύματα ανθρωποκτονίας.
Η περίπτωση του επτάχρονου φέρνει στην επιφάνεια το πόσο «παρεξηγημένοι» είναι οι άνθρωποι με αναπηρίες στην Ινδία, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις σε ιατρική φροντίδα των παιδιών που γεννιούνται με σοβαρές δυσμορφίες, ειδικά στις αγροτικές περιοχές.
Πρόσφατα, με την παρέμβαση τοπικών πολιτικών, ο μικρός υπεβλήθη σε εξετάσεις στο νοσοκομείο της Πάτνα, με την ελπίδα να έχει την τύχη της μικρής Λάξμι Τάτμα, που επίσης γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τέσσερα χέρια και χειρουργήθηκε με επιτυχία το 2007 στη νότια Ινδία.
Πριν την χειρουργική επέμβαση που κόστισε περίπου 50.000 δολάρια, τη Λάξμι, μόλις δύο χρόνων τότε, επισκέπτονταν επίσης δεκάδες προσκυνητές που πίστευαν ότι διαθέτει θεϊκές ιδιότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου