Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

AΠΟ ΤΑ 88 ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΝΤΟΣ-ΕΚΤΟΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΧΕΙ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΣΤΑ 54

Κάθε ρεκόρ σε πρόστιμα και τιμωρίες από την UEFA έχει «σπάσει» την τελευταία δεκαετία ο Ολυμπιακός, κάτι που κάποια στιγμή θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τους ανθρώπους του!
Με αφορμή τη βαριά καμπάνα των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων...





... των θυρών που επέβαλλε η πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στον πρωταθλητή Ελλάδας για τα όσα έγιναν στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπορντό, το Sentragoal ανοίγει αποκλειστικά το φάκελο και παραθέτει την επίσημη λίστα της UEFA με όλες τις ποινές στον Ολυμπιακό την τελευταία δεκαετία!

Το συμπέρασμα; Ενας πολύ καλός ποδοσφαιριστής σε πρόστιμα και τιμωρίες! Εκτός από το ποσό των 919.847 ευρώ (στην ουσία είναι μεγαλύτερο γιατί η ισοτιμία της μετατροπής από ελβετικά φράγκα ήταν διαφορετική από το 2000) ή των 1.334.253 ελβετικών φράγκων θα πρέπει να υπολογιστεί βεβαίως και η αντίστοιχη απώλεια εσόδων από τα τρία ματς κεκλεισμένων των θυρών στο «Καραϊσκάκης», το ένα με τη Λάτσιο για το Champions League της περιόδου 2007-08 και τα υπόλοιπα δύο την επόμενη σεζόν, αν παραμείνει η ποινή των δύο αγωνιστικών που του επιβλήθηκε την Παρασκευή από την UEFA.

Και όχι μόνο. Μπορεί κάποιος να συνυπολογίσει και πόσο δύσκολη κάνει αυτή η τιμωρία την αποστολή του Ολυμπιακού αυτό το καλοκαίρι στα προκριματικά είτε του Champions είτε του Europa League για την πρόκρισή του στους ομίλους.

Το εκπληκτικό είναι ότι από τα 88 εντός και εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια που έχει δώσει αυτή τη δεκαετία ο Ολυμπιακός, έχει κληθεί σε απολογία και έχει τιμωρηθεί στα 54 από αυτά! Aυτό δε που προκύπτει με έναν απλό υπολογισμό είναι ότι κατά μέσο όρο κάθε ματς που παίζει στην Ευρώπη του στοιχίζει σε πρόστιμα... 10.452 ευρώ!

Το ακόμα πιο παράδοξο είναι ότι από αυτά τα 54 ματς στα οποία έχει τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός τα 15 είναι μακριά από την έδρα του, κάτι που επίσης είναι ασυνήθιστο για την UEFA. Tα τελευταία χρόνια εξάλλου οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρώτοι σε τιμωρίες σε σχέση με τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες.

Το Sentragoal παραθέτει τον επίσημο πίνακα με τα ματς και τις τιμωρίες του Ολυμπιακού την τελευταία δεκαετία. Με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης εδώ και πολύ καιρό στην UEFA για τη συχνότητα με την οποία αναφέρονται ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής.

Και βεβαίως μία ομάδα με τόσο συχνή -σχεδόν μόνιμη- παρουσία στα μεγάλα σαλόνια του Champions League θα έπρεπε ήδη να έχει αντιμετωπίσει ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα. Μία ομάδα που ήταν ούτως ή άλλως τιμωρημένη από την UEFA με τριετή αναστολή εδώ και ένα χρόνο.

Με αυτά τα πράγματα δεν παίζει κανείς! Γιατί μπορεί να έρθουν και τα χειρότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου