Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Επικοινωνιακό τρικ η φορολόγηση της Εκκλησίας...

Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό μια συντονισμένη επίθεση από μεριάς κυβέρνησης και ΜΜΕ εναντίον της Ελληνικής Εκκλησίας, με πρόσχημα τη φορολόγηση της . Όσοι γνωρίζουν ότι το κέρδος από την περαιτέρω φορολόγηση της Εκκλησίας θα είναι μηδαμινό και καταλαβαίνουν ότι εντάσσεται στη γενικότερη επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, η οποία αφού αθέτησε όλες τις προεκλογικές τις υποσχέσεις σε σύντομο χρόνο και απεμπόλησε τη σχέση της με τον παραδοσιακό ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί με το επικοινωνιακό τρικ ότι δήθεν συγκρούεται με τους ισχυρούς και το κατεστημένο να διατηρήσει το ηθικό της πλεονέκτημα.

Όντως η Εκκλησία έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα έσοδα της όμως...

δεν είναι ανάλογα . Ας μην ξεχνάμε ότι και το δημόσιο έχει αμύθητη ακίνητη περιουσία με ελάχιστα έσοδα όμως. Και από τα έσοδα αυτά η Εκκλησία συντηρεί πάρα πολλά ιδρύματα που προσφέρουν κοινωνικό έργο. Ας σημειωθεί ότι ακόμα και μικρές μονές με ελάχιστα έσοδα προσφέρουν συσσίτιο και συνδράμουν όπως αλλιώς μπορούν στους "αδύνατους" συμπολίτες μας.
Αν λοιπόν περάσει η τροπολογία να φορολογείται στα ακαθάριστα έσοδα της η Εκκλησία, η κυβέρνηση Παπανδρέου θέτει σε κίνδυνο τη δυνατότητα που έχει η Εκκλησία να κάνει το έργο της σε χαλεπούς καιρούς για την ελληνική κοινωνία, με μόνο όφελος την ισχυροποίηση του Πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου στις δημοσκοπήσεις.
Ο ελληνικός λαός δεν σας έδωσε τόσο μεγάλη νίκη κ.Παπανδρέου για να συνεχίσετε να κυβερνάτε με όρους καθαρά επικοινωνίας, όπως ο προκάτοχος σας. Είναι άδικο λοιπόν να θίγεται θεσμούς για μικροπολιτικά συμφέροντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου