Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Η ΝΔ υπέκυψε στο «διαχειριστικό κυβερνητισμό», παραδέχεται ο Αντώνης Σαμαράς

Το «χρεοκοπημένο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης» που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα κατήγγειλε από το βήμα του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στη Χαλκιδική ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, παραδεχόμενος παράλληλα ότι το κόμμα του έχει ευθύνες καθώς «υπέκυψε στο διαχειριστικό κυβερνητισμό».

«Η κρίση που γνωρίζουμε σήμερα δεν είναι συγκυριακή. Ουσιαστικά χρεοκόπησε ένα ολόκληρο μοντέλο οικονομικής διαχείρισης το οποίο
στηρίχθηκε σε αναδιανομή δανεικών. Κι ένα πολιτικό μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος, τα κόμματα και την κοινωνία. Αυτό τελείωσε πια» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.
«Το μοντέλο που τώρα χρεοκόπησε δεν προέκυψε μόνο του. Κάποιοι το δημιούργησαν, κάποιοι το ανέχθηκαν, κάποιοι το διαχειρίστηκαν και κάποιοι το στήριξαν. Θα σας το πω ευθέως, όπως το σκέπτομαι: Όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου έχουν ευθύνες για το στρεβλό μοντέλο, που εδώ και δεκαετίες επιβλήθηκε και σήμερα χρεοκόπησε. Το κόμμα μου ευθύνεται γιατί δεν το άλλαξε, όπως υποσχέθηκε. Γιατί δεν τόλμησε να το αλλάξει όταν είχε την ευκαιρία. Γιατί υπέκυψε στον πειρασμό του διαχειριστικού 'κυβερνητισμού'. Σε αυτό αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι «χρεοκόπησε αυτό το μοντέλο, όχι η Ελλάδα», η οποία «έχει τεράστιο αναξιοποίητο πλούτο, τεράστια αναξιοποίητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», επανέλαβε τις προτάσεις που είχε κάνει εξαρχής ο ίδιος και το κόμμα του για την αντιμετώπιση της κρίσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη στάση και τις αποφάσεις της.
Ο ίδιος περιέγραψε ως «κόκκινη γραμμή» το εισόδημα των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων. «Δεν ευθύνονται αυτοί για την κρίση. Και δεν μπορούν να την πληρώσουν αυτοί. Κάθε ευρώ που χάνεται από τους πιο αδύνατους, δεν μειώνει τα ελλείμματα, βαθαίνει την ύφεση» πρόσθεσε.
* Για θέματα που αφορούν τον νομό Χαλκιδικής ενημερώθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, από τον νομάρχη Αστέριο Ζωγράφο, στη διάρκεια της επίσκεψης του πρώτου στη Νομαρχία. Ο νομάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στα προβλήματα από πλημμύρες και άλλα καιρικά φαινόμενα και ζήτησε τη στήριξη του προέδρου της ΝΔ, ώστε να υπάρξει άμεση χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και σε οικισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου