Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Με δολοφονίες Αμερικανών απειλεί ο Μπιν Λάντεν σε νέο μήνυμά του

Να δολοφονηθούν όλοι οι Αμερικανοί που κρατούνται ως όμηροι της Αλ Κάιντα απειλεί σε νέο ηχητικό του μήνυμα ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, σε περίπτωση που εκτελεστεί
ο άνδρας που θεωρείται ότι σχεδίασε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ.
Σύμφωνα με το δίκτυο Al Jazeera, ο ηγέτης της Αλ Κάιντα δήλωσε ότι η εκτέλεση του Χαλίντ Μοχάμεντ θα ισοδυναμούσε με «θανατική ποινή» για όλους τους Αμερικανούς κρατουμένους της Αλ Κάιντα.
Στο μήνυμά του, το οποίο απευθύνει στον αμερικανικό λαό, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν τονίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος «ακολουθεί την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του κυρίως με την κλιμάκωση των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν και με την άδικη μεταχείριση των κρατουμένων μας και κυρίως του ήρωα Χάλεντ Σεΐχ Μοχάμεντ».

«Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επιθυμία του να τον εκτελέσει» πρόσθεσε.

«Την ημέρα που οι ΗΠΑ θα λάβουν την απόφαση αυτή, θα έχουν πάρει την απόφαση να εκτελούνται όλοι οι Αμερικανοί, τους οποίους θα συλλαμβάνουμε ομήρους» προειδοποίησε.

Ο ηγέτης της Αλ-Κάιντα καταγγέλλει επίσης την αμερικανική πολιτική στη Μέση Ανατολή. «Οι πολιτικοί του Λευκού Οίκου συνεχίζουν να είναι άδικοι απέναντί μας, κυρίως με την υποστήριξή τους προς τους Ισραηλινούς οι οποίοι έχουν καταλάβει τη γη μας, την Παλαιστίνη» τόνισε.

Στην Ουάσινγκτον, αξιωματούχος της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας απέρριψε ως παράλογες τις απειλές του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Ο Χαλίντ Μοχάμεντ θεωρείται ότι σχεδίασε τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο Λευκός Οίκος έχει δηλώσει ότι θεωρεί πιθανή την καταδίκη στην εσχάτη των ποινών.
Ο άνδρας που κατηγορείται ότι ηγήθηκε του σχεδιασμού των τρομοκρατικών επιθέσεων στις ΗΠΑ το 2001 πρόκειται να δικαστεί. Η αμερικανική κυβέρνηση εξετάζει που θα διεξαχθεί η δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου