Σάββατο, 20 Μαρτίου 2010

Η Ντόρα κάνει την αυτοκριτική της

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας πριν απο λίγο στο προσυνέδριο της ΝΔ στην Θεσσαλονίκη άσκησε κριτική για τα χρόνια της διακυβέρνησης του Καραμανλή αλλά και για τα λάθη της ιδίας Μεταξύ άλλων τόνισε: " Άλλα περίμενε από εμάς η κοινωνία και άλλα εισέπραξε.
Η κοινωνία περίμενε επιστροφή στην πολιτική και εισέπραξε...

μια απολιτική διακυβέρνηση.Περίμενε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που θα απελευθέρωναν το ταλέντο του Έλληνα, που θα άνοιγαν την οικονομία. Και τί είδε; Μας είδε να υποχωρούμε στη πίεση των βολεμένων συντεχνιών.Περίμενε μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία και εισέπραξε καλούς μεν νόμους που όμως δεν εφαρμόστηκαν ποτέ. Ατέλειωτες διαβουλεύσεις για το άσυλο την ώρα που οι καταλήψεις ακόμα και σε γυμνάσια έχουν γίνει πλέον έθιμο.Το κυριότερο: Περίμενε από μάς ένα μικρότερο και καλύτερο κράτος και παραδώσαμε ένα δημόσιο τομέα πολύ μεγαλύτερο και πολύ πιο αναποτελεσματικό σε σχέση μ’ αυτόν που είχε η Ελλάδα ακόμα και το 2001.
Περίμενε να συγκρουστούμε με τις στρεβλώσεις που κυριαρχούν στο χώρο των ΜΜΕ και μας είδε να συμβιβαζόμαστε και να υποχωρούμε.
Περίμενε να μας δει να υπερασπιζόμαστε την περιουσία, την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια του πολίτη, τον πυρήνα δηλαδή του δημοκρατικού τρόπου ζωής και μας είδε το Δεκέμβρη του 2008 να αφήνουμε την Αθήνα στο έλεος των συμμοριών.
Περίμενε να βάλουμε τέρμα στον φαύλο κύκλο της διαφθοράς και της διαπλοκής, και μας είδε να σερνόμαστε πίσω από προκλητικές συμπεριφορές νεόκοπων και νεόπλουτων ανθρώπων.
Ο κόσμος περίμενε βαθιές αλλαγές στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, στη χρηματοδότηση των κομμάτων, στο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Αλλά το κόμμα μας, η κυβέρνησή μας και μαζί της, δυστυχώς και το σύνολο του πολιτικού συστήματος κρύφθηκε πίσω από το δάχτυλό του πιστεύοντας ότι θα τα έβγαζε πέρα χωρίς να αλλάξει το σύστημα."
Για την ευθύνη της ιδίας τόνισε ....:
"Τα όσα σας είπα μέχρι τώρα είναι λίγο πολύ γνωστά. Θέλω όμως να είμαι ξεκάθαρη: Ευθύνη έχουμε όλοι και φυσικά δεν εξαιρώ τον εαυτό μου. Έχω πληρώσει μάλιστα, ίσως και δυσανάλογα υψηλό τίμημα γι΄ αυτό. Είναι ψευτοδίλημμα αυτό που διακινείται στις εφημερίδες για τον τρόπο αντιμετώπισης της κυβέρνησης Καραμανλή. Τα κόμματα και στηρίζουν τις σωστές πολιτικές και κάνουν αυστηρή αυτοκριτική για τα λάθη τους. "...
http://prassia-eyrytanias.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου