Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Αθώοι οι μαθητές για τον βιασμό συμμαθήτριάς τους


Αθώοι κρίθηκαν οι μαθητές που κατηγορούνταν για τον βιασμό 16χρονης συμμαθήτριάς τους, το 2006 στην Αμάρυνθο της Εύβοιας, μέσα στις τουαλέτες του σχολείου και, μάλιστα, με κάμερα να καταγράφει τα πάντα! Σε μια μαραθώνια ακροαματική διαδικασία με «παρέλαση» μαρτύρων, το δικαστήριο έκρινε πως ήταν απλά... μια ερωτική συνεύρεση και η κοπέλα κατηγορείται πλέον για ψευδορκία!


Η 19 ετών σήμερα κοπέλα από την Βουλγαρία κατήγγειλε πως στις 25 Οκτωβρίου 2006 έπεσεθύμα βιασμού από 4 συμμαθητές της όταν το σχολείο τελούσε υπό κατάληψη, ενώ δύο κορίτσια κατέγραφαν με κινητά τηλέφωνατο περιστατικό.

Οι κατηγορούμενοι, παιδιά επιφανών πολιτών της πόλης: ο ένας είναι γιος διοικητή αστυνομικού τμήματος σε άλλη κωμόπολη της Εύβοιας, ο άλλος γιος καθηγητή που υπηρετεί στο σχολείο και οι άλλοι δύο γόνοι επιχειρηματικών της Αμαρύνθου.

Καταθέτοντας στο Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων της Χαλκίδας, η κοπέλα ξετύλιξε ένα απίστευτο κουβάρι. Όπως είπε, ήταν ερωτευμένη με ένα από τα αγόρια, τον Τ., μαζί με τον οποίο ήταν το μοιραίο μεσημέρι. Ξαφνικά, οι άλλοι 3 εισέβαλαν στην αίθουσα και άρχισαν να την κυνηγούν, μέχρι που εκείνη βρήκε καταφύγιο στις τουαλέτες. Εκεί την ακολούθησαν οι συμμαθητές της και την βίασαν πάνω σε έναν νιπτήρα!

Τους ισχυρισμούς της κοπέλας αποδυνάμωσαν οι 25 μάρτυρες και η υπεράσπιση των κατηγορουμένων, λέγοντας πως η μαθήτρια είχε μπλέξει με εξωσχολικές παρέες και έκανε «υπερβάσεις» σε σεξουαλικό επίπεδο.

Τα τέσσερα αγόρια και τα δύο κορίτσια επέμειναν στην αθωότητά τους, υποστηρίζοντας ότι η συμμαθήτριά τους τους έμπλεξε. Όπως ισχυρίστηκαν, δεν υπήρξε βιασμός αλλά σεξουαλική επαφή με την θέλησή της και, όταν έμαθε πως υπήρχε βίντεο, φοβήθηκε την αντίδραση της μητέρας της και προέβη στις καταγγελίες.

Το επιχείρημα αυτό υιοθετήθηκε από το δικαστήριο και η απόφαση δίχασε την Αμάρυνθο όπως ακριβώς και η πρωτοφανής υπόθεση.

Τότε, το 2006, μητέρα και κόρη είχαν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν την κωμόπολη και με παρέμβαση του Κάρολου Παπούλια και του μακαριστού Αρχιεπισκόου Χριστόδουλου βρήκαν σπίτι στην Αθήνα και στην κοπέλα δόθηκε υποτροφία σε γνωστό ιδιωτικό σχολείο.

Η μητέρα της μαθήτριας δεν είχε το κουράγιο να παραστεί στη δίκη: πήγε, κατέθεσε και αποχώρησε, χωρίς ποτέ να την δει κανείς ξανά στην αίθουσα. Μάλιστα, πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι η απουσία της οφείλεται στο ότι δεν άντεξε να ακούει τόσα ψέματα για τις πομπές της κόρης της.

Με το άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, η 19χρονη Βουλγάρα κατέρρευσε. Τώρα, καλείται να δώσει εξηγήσεις για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, καθώς οι συμμαθητές της διάλεξαν να την μηνύσουν, δίνοντας συνέχεια σε αυτή την τραγική ιστορία.  

Oι κάτοικοι της Αμαρύνθου, που συζητούν τα πάντα στα καφενεδάκια και τις ταβέρνες τις γραφικής παραλιακής κωμόπολης,διχάζονταιέγινε ή όχι βιασμός; Μήπως όλα αυτά ξεκίνησαν από ρατσισμό, μιας και οι δύο γυναίκες ήταν από την Βουλγαρία;

«Και το βίντεο που είναι;» αναρωτιούνται ορισμένοι.
«Τα παιδιά φοβήθηκαν και το έσβησαν», είναι η απάντηση και οι συζητήσεις δεν έχουν τελειωμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου