Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Για δημιουργία πιθανού αριστερού συνασπισμού προειδοποίησε η Μέρκελ

merkel.jpg
Η καγκελάριος της Γερμανίας Αγγελα Μέρκελ επέστησε την προσοχή των ψηφοφόρων για ένα πιθανό αριστερό συνασπισμό στο μεγαλύτερο κρατίδιο της Γερμανίας ενόψει των περιφερειακών εκλογών του Μαϊου.

Η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, το πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας και το μέρος όπου έχουν την έδρα τους οι περισσότερες γερμανικές βιομηχανίες, κατέρχεται σε εκλογές στις 9 Μαϊου και το συντηρητικό κυβερνών κόμμα της Μέρκελ μπορεί να χάσει τις εκλογές από ένα συνασπισμό ακρο-αριστερών κόκκινων και κομμάτων των πρασίνων.
Μέχρι στιγμής στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία κυβερνά ο συνασπισμός των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Μέρκελ και οι τεχνοκράτες Ελεύθεροι Δημοκράτες, όπως ακριβώς συμβαίνει και στην κεντρική κυβέρνηση του Βερολίνου.
«Το μεγαλύτερο κρατίδιο της χώρας πρέπει να διαθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση, καθώς δεν μπορεί να είναι ένας χώρος πειραματισμών με αβέβαιη κατάληξη», δήλωσε η Μέρκελ στο συνέδριο του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος.
Η καγκελάριος χαρακτήρισε το συγκεκριμένο κρατίδιο «παλλόμενη καρδιά της οικονομικής ανάπτυξης της Γερμανίας» και πρέπει να παραμείνει «ο μηχανισμός για την εργασία και την ευημερία» .
Εάν οι συντηρητικοί απωλέσουν την εξουσία στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, είναι πιθανή μια συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών-Πρασίνων, αλλά ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και του σκληροπυρηνικού Αριστερού Κόμματος είναι πολύ πιθανόν να αποσπάσει περισσότερες έδρες .
«Η πάλη των τάξεων είναι έννοια του χθες», δήλωσε η Μέρκελ και πρόσθεσε «η πάλη των τάξεων δεν είναι αυτό που θα μας οδηγήσει μπροστά», τόνισε η ίδια αναφερομένη στη μαρξιστική ρητορική του Αριστερού Κόμματος που έχει τις ρίζες του στο πρώην κομμουνιστικό κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου