Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Σάντος: «Μπορούμε, αρκεί να μας αφήσουν…»

«Δεν θέλω να πιστεύω πως ό,τι και να κάνουμε δεν θα μας αφήσει η διαιτησία να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα», είπε αρκετά εκνευρισμένος και παθιασμένος ο Φερνάντο Σάντος στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τούμπα, ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος κάλεσε τον κόσμο να συνεχίζει να στηρίζει την ομάδα και να πιστέψει ακόμα πιο πολύ στον ΠΑΟΚ




Σχετικά με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ ο προπονητής του ΠΑΟΚ δήλωσε:

«Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι το οποίο έρχεται,. Τίποτα άλλο δεν μας επηρεάζει, τίποτα άλλο δεν μας ενοχλεί. Ξέρουμε ότι είναι ένα πολύ δύσκολο ντέρμπι. Έχουμε ξεκάθαρο στόχο, θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με νίκες. Η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που δεν κυνηγάει κάποιο στόχο και αυτό της δίνει το πλεονέκτημα να μην έχει άγχος. Από εκεί και πέρα εγώ πιστεύω ότι έχουμε όλες τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φτάσουμε στην νίκη. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε. Να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι όπως όλα τα υπόλοιπα. Όσο έχουμε στόχους στο πρωτάθλημα που δεν έχει κριθεί ακόμα θα κάνουμε την δική μας προσπάθεια. 

Το πρωτάθλημα δεν έχει κριθεί ακόμα μαθηματικά και εμείς δεν μπορούμε να στρέφουμε την προσοχή μας οπουδήποτε αλλού όπως πχ στα πλέι οφ. Όσο δεν έχει ανοίξει αυτή η νέα σελίδα δεν πρέπει να μιλάμε για τα πλέι οφ. Μαθηματικά είναι ακόμα όλα ανοιχτά».

"Το ποδόσφαιρο δεν είναι ταινία τρόμου"

Σε ερώτηση για όσα έγιναν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Φερνάντο Σάντος τόνισε:

«Έχω πει πάρα πολλές φορές πως το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, πρέπει να είναι ένα θέαμα. Οι ποδοσφαιριστές και όσοι είναι στις ομάδες πρέπει να κάνουν ό,τι πρέπει για να κερδίσουν και οτιδήποτε άλλο γίνεται είναι κακό. Δεν υπάρει καμιά λογική να μπαίνουμε σε ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι και να είναι λες και συμμετέχουμε σε ταινία τρόμου.

Να μπαίνουμε στο γήπεδο και να πρέπει να είμαστε καλυμμένοι. Να μπαίνουμε για ζέσταμα και οι σεκιούριτι να είναι περισσότεροι στον αγωνιστικό χώρο από τους παίκτες μας. Άνθρωπος της ομάδας να παίρνει το μικρόφωνο και να φωνάζει «κοιτάξτε τους είναι φοβισμένοι». Αυτά δεν τα έχω δει πουθενά. Δεν είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ούτε σε ντέρμπι που έχω βρεθεί στην Πορτογαλία, ούτε στο Τσάμπιονς Λιγκ».

"Κάποια λάθη είναι συνειδητά"

Για την διαιτησία του αγώνα με τον Άρη τόνισε:

«Όσοι με ξέρουν καλά, γνωρίζουν πως δεν μου αρέσει να μιλάω για τους διαιτητές. Είναι και αυτοί άνθρωποι και έχουν δικαίωμα στο λάθος. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και εγώ με τόσα χρόνια που βρίσκομαι στα γήπεδα ως παίκτης ή ως προπονητής δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να καταλάβω αν κάποια λάθη είναι ανθρώπινα ή όχι. Όποιος δει τον αγώνα με τον Άρη, κάθε νοήμων άνθρωπος θα καταλάβει πως δεν έγιναν λάθη από τον διαιτητή, αλλά υπήρξαν αποφάσεις που πάρθηκαν συνειδητά προς μια μεριά. Κάποιος που βρίσκεται πάρα πολλά χρόνια ξέρει ότι το να σφυρίζεις φάουλ μόνο υπέρ της μίας μεριάς δεν είναι φυσιολογικό.

Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τους ποδοσφαιριστές του Άρη, που έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό σε αντίθεση με τους δικούς μου παίκτες που παρασύρθηκαν από τα νεύρα τους. Τέτοιες διαιτησίες θα πρέπει να τις διώξουν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Περιμένω σε όλα τα παιχνίδια και όχι μόνο στα δικά μας να κάνουν καλό παιχνίδι και τα λάθη τους να είναι ανθρώπινα και όχι συνειδητά. Μίλησα με τους ποδοσφαιριστές όλη την προηγούμενη εβδομάδα για το τι πρέπει να περιμένουν .Συνεχώς του λέω το ίδιο πράγμα, πως πρέπει να δείξουν προσωπικότητα. Αν θέλεις να λέγεσαι μεγάλη ομάδα θα πρέπει να αντιδράς και να έχεις τις απαντήσεις σε ότι και να συμβαίνει».

"Μπορούμε πρώτοι"

Για την συνέχεια του πρωταθλήματος και αν φοβάται κάτι από την ΑΕΚ είπε:

«Πριν από μια εβδομάδα όλοι έλεγαν ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να στεφθεί πρωταθλητής. Τώρα ξαφνικά λένε όλοι πως είμαστε μια ομάδα που πρέπει να φοβόμαστε κάποιον ή κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Γνωρίζουμε τον αντίπαλο αλλά εμείς πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό πιστεύοντας στις δυνατότητες της ομάδας. Είμαστε στην δεύτερη θέση τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος και έχουμε τις δυνατότητες να πάρουμε την πρώτη θέση, τουλάχιστον μαθηματικές. Πάμε όλοι μαζί μέχρι το τέλος. Να πιστέψουμε στην ομάδα να βοηθήσει ο κόσμος γιατί αυτή η ομάδα το αξίζει. Να σταθούμε στα καλά και στα σωστά πράγματα που έχει κάνει η ομάδα».

Για το αν η διαιτησία είναι αυτή που ό,τι και να κάνει ο ΠΑΟΚ δεν τον αφήνει να κερδίσει κάποιον τίτλο με αφορμή τις διαιτησίες στα πλέι οφ πέρσι, στο Κύπελλο με τον Ολυμπιακό την προηγούμενη επίσης σεζόν και αυτή του Σπάθα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ο Σάντος είπε:

«Δεν θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο γίνεται. Στην Ισπανία λένε: "Δεν πιστεύω σε κάποια πράγματα, αλλά γίνονται…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου