Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Έμμεση αντιπαράθεση Ντόρας με Παναγιωτόπουλο

Σε έμμεση αντιπαράθεση μεταξύ Ντόρας Μπακογιάννη και Πάνου Παναγιωτόπουλου εξελίχθηκαν οι διαδοχικές τοποθετήσεις των δύο στελεχών της ΝΔ κατά τις εργασίες του προσυνεδρίου του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

«Η αυτοκριτική  δεν μπορεί να εξελιχθεί σε αυτομαστίγωμα» τόνισε η πρώην υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας εμμέσως και στις επικριτικές αναφορές του Δ. Αβραμόπουλου στην διακυβέρνηση Καραμανλή για «ατολμία»  και «έλλειμμα διαφάνειας», ενώ χαρακτήρισε «ψευτοδίλημμα»  την αντιμετώπιση των πεπραγμένων της προηγούμενης κυβέρνησης από τα στελέχη του κόμματος . Παράλληλα, έστειλε κι αυτή από την πλευρά της μήνυμα στα φιλοηγετικά στελέχη ότι «όσοι μένουν προσκολλημένοι στον μικρόκοσμό τους δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία».


Η Ντόρα Μπακογιάννη ζήτησε ακόμη την καθιέρωση τετραετούς θητείας για τον πρόεδρο, ενώ  αντιτάχθηκε στην πρόταση της ηγεσίας  για μείωση του αριθμού των μελών της σημερινής Κεντρικής Επιτροπής (η οποία προτείνεται από τον Α. Σαμαρά να μετονομασθεί σε  Πολιτική Επιτροπή).

Απάντηση στις αιχμές της Ντόρας Μπακογιάννη προς την ηγεσία, έδωσε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος πήρε τον λόγο αμέσως μετά . «Να μας πουν τι εισηγούνταν κάποια μέλη της τότε κυβέρνησης στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή» τόνισε, ενώ υποστήριξε για όσους διατέλεσαν σε κυβερνητικές θέσεις ότι «πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους»,  σχετικά με τα πεπραγμένα τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος διαφώνησε ευθέως με την πρόταση της πρώην υπουργού Εξωτερικών για καθιέρωση τετραετούς  θητείας του προέδρου  του κόμματος (με τον κ. Σαμαρά να έχει τοποθετηθεί ήδη υπέρ της «λογοδοσίας» ανά δύο χρόνια στο τακτικό συνέδριο της ΝΔ),  υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει πρακτικά προβλήματα. «Φαντασθείτε να τελειώνει η θητεία του προέδρου και να πηγαίνουμε σε κοινοβουλευτικές εκλογές. Τι θα κάνουμε τότε;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου