Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Μέτρα-Σοκ προτείνει ο ΟΑΣΑ για την ελληνική οικονομία

Με μία έκθεση-σοκ έρχεται να απαντήσει ο ΟΑΣΑ στην οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ο κόσμος του Επενδυτή», η έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού προτείνει επώδυνες αλλαγές σε τομείς της ελληνικής οικονομίας και συγκεκριμένα: στη δημόσια διοίκηση, στις συντάξεις, στη φορολογία, στον ανταγωνισμό, στην απασχόληση, στη διακυβέρνηση δημόσιων επιχειρήσεων, στην εκπαίδευση, στις νεες πηγές ανάπτυξης καινοτομίας και στην πράσινη ανάπτυξη.

Όπως τονίζει η έκθεση χρειάζεται αυστηρός έλεγχος των δαπανών, και συγκεκριμένα μείωση του διοικητικού κόστους και εξορθολογισμός του μισθολογικού κόστους με παράλληλες μεταρρυθμίσεις για τις ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις αλλά και λιγότερες αμυντικές δαπάνες. Ο γγ του ΟΑΣΑ Angel Gurria βρέθηκε στην Αθήνα πριν λίγες μέρες και έτεινε χείρα βοηθείας στη χώρα μας δηλώνοντας ότι ο ΟΑΣΑ είναι έτοιμος να συνεργασθεί με την Ελλάδα.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται στην έκθεση είναι η αύξηση των ορίων ηλικίας στις συντάξεις, χαλάρωση της εργατικής νομοθεσίας για τους μισθούς, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και του ανταγωνισμού και απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.

Μεταξύ των μέτρων που προτείνονται για την τόνωση της ανάπτυξης είναι η βελτίωση του ανταγωνισμού στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η ενίσχυση των προσπαθειών για περιβαλλοντική χρηματοδότηση από τις επιχειρήσεις στη βάση του ο «ρυπαίνων πληρώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου