Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τουρκική κορβέτα αλώνιζε όλη νύχτα στο Αιγαίο


Κλιμακώνονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, αυτή τη φορά όμως όχι μόνο από αέρος αλλά και από... υδάτων. Η τουρκική κορβέτα που προκάλεσε εντάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα με τις βόλτες που κάνει στο Αιγαίο φτάνοντας σχεδόν μέχρι και το... Σούνιο, βρίσκεται πλέον στα νοτιοδυτικά της Χίου.


Ωστόσο, στην διάρκεια της νύχτας κινήθηκε και πάλι προς την περιοχή των Κυκλάδων, με αποτέλεσμα να δεχτεί τις παρατηρήσεις από κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού ότι βρίσκεται σε ελληνικά ύδατα και παραβιάζει τους κανόνες αβλαβούς διέλευσης.

Σε μια κίνηση που χαρακτηρίζεται ως... επίδειξη δύναμης, όμως, η τουρκική κορβέτα κλιμάκωσε τις προκλήσεις της και ενώ κινούνταν μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, πάντα σε ελληνικά χωρικά ύδατα, κάλεσε ελληνικό εμπορικό σκάφος και του ζήτησε τα... στοιχεία του.

Την κλήση, μέσω ασυρμάτου, δέχτηκε το πλοίο «Αρχάγγελος», από τον καπετάνιο του οποίου ζητήθηκαν (από την τουρκική κορβέτα) στοιχεία της ταυτότητας του πλοίου αλλά και το δρομολόγιό του, δηλαδή ο τόπος αναχώρησης και το λιμάνι προορισμού. Και όλα αυτά, παραμονή της εθνικής μας επετείου και ενώ τόσο το ελληνικό όσο και το τουρκικό πλοίο έπλεαν σε ελληνικά ύδατα!

Με ανακοίνωσή του, πάντως, το υπουργείο Άμυνας διαψεύδει την παρενόχληση του ελληνικού σκάφους, λέγοντας πως η επικοινωνία που καταγράφηκε ήταν μεταξύ του λιμεναρχείου Ραφήνας και άλλου σκάφους που έπλεε στην περιοχή.

Πάντως, για την φρεγάτα που αλώνιζε όλη νύχτα στα χωρικά μας ύδατα, ούτε λόγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου