Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

«Χάθηκαν» τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας για Βουλή και Μαξίμου!


Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας», σύμφωνα με το οποίο χάθηκαν μέσα από τη ΓΑΔΑ τα απόρρητα σχέδια ασφαλείας των σημαντικότερων κυβερνητικών κτιρίων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται το  Προεδρικό Μέγαρο, το Μαξίμου και η Βουλή.


Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, το οποίο υπογράφει ο Γιώργος Μαρνέλος, η εξαφάνιση των σχεδίων αποκαλύφθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας και μαζί τους, διαπιστώθηκε ότι λείπει και η στρογγυλή σφραγίδα της Υπηρεσίας Άμεσης Δράσης Αττικής. 

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι πρόκειται για χάρτες, σχεδιαγράμματα των κτιρίων, μυστικές εξόδους διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου και σενάρια αντίδρασης των αρχών ασφαλείας σε κάθε δυνατή απειλή, όπως φωτιά, ένοπλη επέμβαση αλλά και πιθανή τρομοκρατική επίθεση.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην ΕΛΑΣ, η πολιτική ηγεσία της Κατεχάκη δήλωσε ότι «θα πέσουν κεφάλια» και στις έρευνες ενεπλάκησαν η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και η ΕΥΠ. Ωστόσο η ΓΑΔΑ με ανακοίνωσή της έσπευσε να υποβαθμίσει το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι τα σχέδια αφορούν τον περιβάλλοντα  χώρο, γύρω από τα κτίρια, και όχι σχέδια εσωτερικής ασφάλειας.

Τελικά, μετά το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» και τον ντόρο που έγινε, τα σχέδια βρέθηκαν και μάλιστα εντός του κτιρίου της ΓΑΔΑ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν κλειδωμένα σε ένα συρτάρι. Όπως αποδείχθηκε, ένας αξιωματικός τα είχε πάρει, έπιασε κουβέντα με έναν άλλον και τα ξέχασε στο γραφείο του δεύτερου, ο οποίος τα βρήκε μεν, αλλά επειδή δεν θυμόταν ποιος ήταν εκείνος που τα είχε ξεχάσει κατά λάθος στο γραφείο του, τα κλείδωσε σε ένα συρτάρι. Αμφότεροι «θυμήθηκαν» όταν είδαν την μυστηριώδη εξαφάνιση να γίνεται πρωτοσέλιδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου