Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Η ανεργία “χτυπά” πρώτα τους νέους


Στο 28% αναμένεται να αναρριχηθεί η ανεργία των νέων στην Ελλάδα έως το τέλος του 2010, όπως εκτιμά ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη.
«Ακόμη και πριν την κρίση, το ποσοστό της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα ήταν  από τα υψηλότερα των χωρών-μελών του ΟΟΣΑ», αναφέρει ο οργανισμός σε σημερινή του ανακοίνωση, σύμφωνα με το Dow Jones Newsswires.
Η Ελλάδα πρέπει να δράσει άμεσα για να αποκαταστήσει την απασχόληση των νέων, καθώς η ανεργία στις νέες ηλικίες είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά τους επόμενους μήνες λόγω της οικονομικής κρίσης, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.
Νέα έρευνα του οργανισμού δείχνει ότι η ήδη υψηλή ανεργία των νέων ενδέχεται να φτάσει το 28% έως το τέλος του 2010, ενώ ο ΟΟΣΑ προτρέπει την Αθήνα να εστιάσει στη βελτίωση του επαγγελματικού προσανατολισμού και στη μείωση των επιδομάτων για τους μακροχρόνια ανέργους.
«Οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στο να παραμείνουν οι νέοι σε επαφή με την αγορά εργασίας για να αποφευχθεί η δημιουργία μακροχρόνιων τραυμάτων σε μία ολόκληρη γενιά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Angel Gurria.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου