Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010

Σχέδιο στήριξης θα παρουσιάσουν οι Ευρωπαίοι ΣοσιαλιστέςΣχέδιο δημιουργίας ταμείου το οποίο θα παράσχει δάνειο στην Ελλάδα, με τη στήριξη της Ευρωζώνης, θα παρουσιάσουν αύριο οιΕυρωπαίοι σοσιαλιστές ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή που γνωρίζει το θέμα.


To  σχέδιο αυτό του ΕΣΚ  προβλέπει συγκεκριμένα  τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα δανειστεί χρήματα και στη συνέχεια θα τα δανείσει στην Ελλάδα.

Τη στήριξή τους σε αυτό το σχέδιο  εκτιμάται ότι θα δώσουν όλοι οι Σοσιαλιστές ηγέτες,μεταξύ των οποίων και ο προεδρεύων στην Ε.Ε. αυτό το εξάμηνο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουί Θαπατέρο.

«Το ταμείο μπορεί να δανειστεί χρήματα από τις αγορές, αξιοποιώντας τις γνώσεις της Κομισιόν σε εκδόσεις ομολόγων.Με τα κεφάλαια που θα έχουν συγκεντρωθεί, το ταμείο θα μπορεί τότε να δανείσει χρήματα σε κράτη – μέλη που τα χρειάζονται», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους αξιωματούχοι του κόμματο»  δήλωσαν στο Reuters αξιωματούχοι του ΕΣΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου