Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Βομβαρδισμός έξι στόχων στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ


Με τον βομβαρδισμό έξι στόχων στη Λωρίδα της Γάζας απάντησε το Ισραήλ στην εκτόξευση ρουκέτας από την παλαιστινιακή περιοχή. Ο βομβαρδισμός, που προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, σημειώθηκε λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, στη Μόσχα, του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ) για το Μεσανατολικό.
Το βράδυ της Πέμπτης, ισραηλινά αεροσκάφη
βομβάρδισαν σήραγγα στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο, εκτάσεις στη Χαν Γιούνες και ένα μεταλλουργείο κοντά στην πόλη της Γάζας.

Εκπρόσωπος του στρατού επιβεβαίωσε ότι επλήγησαν έξι στόχοι, μεταξύ των οποίων ένα εργαστήριο κατασκευής ρουκετών. Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ δήλωσε ότι η χώρα του θα απαντήσει σκληρά στην επίθεση που ρουκέτα που δέχτηκε το Ισραήλ από τη Γάζα, πρώτη μετά από ένα χρόνο, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας Ταϊλανδός εργάτης.

Το Ισραήλ ενημέρωσε, επίσης, με επιστολή διαμαρτυρίας το Συμβούλιο Ασφαλείας και το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί τη χώρα το Σαββατοκύριακο.
Την ευθύνη για την εκτόξευση της ρουκέτας ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ανσάρ αλ-Σούνα», που πιστεύεται ότι βρίσκεται στην ιδεολογική γραμμή της Αλ Κάιντα, αλλά και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Άκσα, που είναι πτέρυγα του κινήματος Φάταχ.
Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των μεσολαβητών του Κουαρτέτου (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία, ΟΗΕ) στη Μόσχα και λίγες ημέρες πριν τη συνάντηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον.
Επίσης, στην περιοχή αναμένεται να βρίσκεται την Κυριακή ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Τζόρτζ Μίτσελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου