Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Τα φώτα σβήνουν το βράδυ του Σαββάτου για την Ώρα της Γης

Χιλιάδες πολίτες και εκατοντάδες δήμοι και κοινότητες στην Ελλάδα θα σβήσουν εθελοντικά τα φώτα για μια ώρα το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 20.30, συμμετέχοντας στη συμβολική Ώρας της Γης, μια διεθνή δράση ευαισθητοποίησης κατά της κλιματικής αλλαγής.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος θα στηρίξει την προσπάθεια της WWF κατεβάζοντας
τους διακόπτες στα 24 κτίρια των υπηρεσιών του, τους εποπτευόμενους φορείς και τους φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών.

«Η συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη δράση είναι κάθε χρόνο και ισχυρότερη αποδεικνύοντας ότι μπορεί έμπρακτα να περιορίσει το ενεργειακό της αποτύπωμα» αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.
Όπως ανακοίνωσε η WWF, τη Δευτέρα η Ελλάδα βρισκόταν στην πρώτη τριάδα μεταξύ των χωρών με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στην παγκόσμια δράση. «Ήδη 206 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του WWF Ελλάς, ενώ τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει 232 σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί και 733 φορείς και επιχειρήσεις. Επιπλέον, περισσότεροι από 16.000 ιδιώτες έχουν εγγραφεί στον επίσημο δικτυακό τόπο της Ώρας της Γηςwww.wwf.gr/earthhour, ενώ οι συμμετοχές σε σχετικές ομάδες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.
»Κατά την Ώρα της Γης 2010 παγκοσμίως αναγνωρίσιμα μνημεία όπως η Ακρόπολη, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Λευκός Πύργος και η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου θα παραμείνουν στο σκοτάδι».
Η Ώρα της Γης ξεκίνησε στο Σίδνεϊ το 2007, όταν 2,2 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης έσβησαν τα φώτα για 60 λεπτά ως μήνυμα για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα.
Το 2008 η καμπάνια επεκτάθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο και το 2009 πραγματοποιήθηκε με την εντυπωσιακή συμμετοχή 3.929 πόλεων και κοινοτήτων σε όλο τον κόσμο.
Η μεγάλη συμμετοχή θα μπορούσε να αποτελέσει μέσο πίεσης, ώστε η διεθνής κοινότητα να καταλήξει σε μια νέα συμφωνία κατά της παγκόσμιας θέρμανσης στη διάσκεψη για το κλίμα που θα πραγματοποιήσει ο ΟΗΕ το Δεκέμβριο στο Μεξικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου