Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Μέτρα κατά της κακοποίησης παιδιών από ιερείς στην επιστολή του Πάπα

Οδηγίες για την παρεμπόδιση και την τιμωρία της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από ιερείς περιλαμβάνει η επιστολή που θα υπογράψει εντός της ημέρας ο Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', αναφερόμενος στο
σκάνδαλο της παιδεραστίας που συγκλονίζει την καθολική εκκλησία της Ιρλανδίας.

Σύμφωνα με το BBC, το κείμενο της επιστολής, που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν θα περιλαμβάνει και μία «συγγνώμη», θα δημοσιευτεί από το Βατικανό το Σάββατο και θα διαβαστεί την Κυριακή στις εκκλησίες.

Τα μέτρα που αναφέρονται στην πολυαναμενόμενη παπική επιστολή δεν θα έχουν ισχύ μόνο στην Ιρλανδία, αλλά θα πρέπει να εφαρμοστούν ευρύτερα.

Με την κίνησή του αυτή, ο Πάπας ελπίζει να βοηθήσει στην «ανανέωση της Εκκλησίας».

«Οπως γνωρίζετε, τους τελευταίους μήνες η εκκλησία της Ιρλανδίας έχει πληγεί εξαιτίας της κρίσης της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Ως δείγμα της μεγάλης μου ανησυχίας συνέταξα μία επιστολή που ασχολείται με αυτό το επώδυνο θέμα», δήλωσε  νωρίτερα ο Πάπας, μιλώντας σε Ιρλανδούς πιστούς. 
«Σας ζητώ να τη διαβάσετε με ανοιχτή καρδιά και με πίστη. Ελπίδα μου είναι να βοηθήσει στην διαδικασία της μεταμέλειας, της επούλωσης των πληγών και στην ανανέωση», πρόσθεσε.

Τους τελευταίους μήνες πολλά σκάνδαλα παιδοφιλίας έχουν στιγματίσει την Εκκλησία στην Αυστρία, την Ελβετία, τη Γερμανία και την Ιρλανδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου