Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2010

Φωτογραφίες με φόντο ναζιστικά σύμβολαΜαθητές, του γενικού λυκείου Ακρωτηρίου στα Χανιά ανέβασαν στο Facebook φωτογραφίες με φόντο ναζιστικά σύμβολα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού "Κύδων" και της τοπικής εφημερίδας "Νέος Κήρυκας".


Το εν λόγω περιστατικό, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία της εκπαιδευτικής κοινότητας καθώς και της δημοτικής αρχής της περιοχής, καθώς και  των παρατάξεων του δήμου.

"Το φαινόμενο είναι σίγουρα ανησυχητικό. Νομίζω ότι θα πρέπει να σκύψουμε πάνω στο πρόβλημα, διότι πρόβλημα το θεωρώ, όλη η κοινωνία και οι οργανωμένοι φορείς και οι πολίτες και οι εκπαιδευτικοί, διότι είναι κάτι το οποίο δεν ταιριάζει με τον πολιτισμό μας" δήλωσε ο δήμαρχος Ακρωτηρίου Μιχάλης Κυνηγός.

Ακόμα, ο διευθυντής του Γενικού Λυκείου Ακρωτηρίου Δ. Λουπασάκης  ανέφερε ότι έκανε συζήτηση με τα παιδιά για το εάν προσπάθησαν να τους προσηλυτίσουν, αλλά όπως φαίνεται τα λόγια του δεν βρήκαν κάποιο αντίκρισμα  αφού αναρτήθηκε στο blog του πυρήνα Χανίων της "Χρυσής Αυγής" μια επιστολή με την οποία ουσιαστικά τον κατηγορούσαν για διώξεις των μαθητών που έχουν εθνικιστική πολιτική άποψη.

"Αρχίσαμε να καλούμε τους γονείς και να τους ενημερώνουμε. Οι γονείς δεν το γνώριζαν ενώ ορισμένοι έμειναν έκπληκτοι" δήλωσε.

"Στην συνέχεια φέραμε αντιρατσιστικό υλικό και αρχίσαμε να το προβάλλουμε στα παιδιά. Συγχρόνως συγκαλέσαμε το σχολικό συμβούλιο, που είναι το συμβούλιο των γονέων, των μαθητών και των καθηγητών, όπου και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση".

Ο κ. Λουπασάκης επεσήμανε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται σε όλα τα σχολεία, ενώ τόνισε πως δεν είχαν παρουσιαστεί μαθητές με ανάλογα πιστεύω τα προηγούμενα χρόνια.

"Πρόκειται για παιδιά της πρώτης και της δευτέρας λυκείου. Δηλαδή έρχονται έτοιμα, προσηλυτισμένα από το γυμνάσιο. Η δουλειά γίνεται στο γυμνάσιο, στα μικρά παιδιά, που είναι ευαίσθητα και πολιτικά ακαλλιέργητα" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λουπασάκης.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλινάκης, ο οποίος βρισκόμενος στα Χανιά στο πλαίσιο περιοδείας του, τόνισε ότι "το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή γι' αυτούς τους ανθρώπους είναι να τους δείξουμε κατανόηση και να προσπαθήσουμε να τους ενσωματώσουμε στην δική μας κοινωνία και να τους κάνουμε αποδέκτες του δικού μας πολιτισμού και της ιστορίας μας και να είστε σίγουροι ότι εάν το πετύχουμε, όσοι δεν αποδέχονται αυτά θα σιωπήσουν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου