Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Η Google TV και η επανάσταση στην τηλεόραση του μέλλοντος

O Aμερικανικός κολοσσός του διαδικτύου  Google σε συνεργασία με τις Sony, Intel και Logitech εδώ και αρκετούς μήνες αναπτύσσουν  μια νέας κατηγορία τηλεοράσεων που θα συνδέονται στο διαδίκτυο και θα επιτρέπουν στους θεατές να έχουν αυξημένες δυνατότητες για την αξιοποίηση εφαρμογών.

Το πρότζεκτ φέρει το όνομα  "Google TV"  και βασίζεται στο λογισμικό Android της Google, το οποίο ήδη τρέχει σε πολλά έξυπνα κινητά τηλέφωνα, ενώ θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή  Αtom της Intel.


Η New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα διέρρευσαν πληροφορίες για το Google TV επικαλούμενο  πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν την εξέλιξη του σχεδίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Sony, Intel και Logitech, σκοπεύουν να διευκολύνουν τους θεατές στο να χρησιμοποιούν εφαρμογές όπως το Twitter, το Facebook και  τα άλλα κοινωνικά δίκτυα στον τηλεοπτικό δέκτη τους. Επίσης σχεδιάζουν  να πείσουν εταιρίες λογισμικού να αναπτύξουν νέες εφαρμογές ειδικά για τη Google TV.

Η νέα τεχνολογία θα επιτρέπει στους χρήστες, μέσω νέου interface-περιβάλλον-, να κάνουν αναζητήσεις στο ίντερνετ από την οθόνη της τηλεόρασής τους. Θα επιτρέπει ακόμα να παίζουν  παιχνίδια, να βλέπουν βίντεο από το YouTube, να παρακολουθούν ζωντανά αγώνες.

Η  γνωστή για τη δραστηριότητά της στο χώρο των χειριστηρίων πολλαπλών συσκευών Logitech φέρεται να εμπλέκεται για την ανάπτυξη περιφερειακών συσκευών, όπως ένα τηλεχειριστήριο με μικροσκοπικό πληκτρολόγιο.

Η Sony, ελπίζει να αποκτήσει πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της, κατασκευάζοντας τις  πρώτες  τηλεοράσεις  που θα λειτουργούν με το συγκεκριμένο λογισμικό.

Για  την Intel, η προσπάθεια αυτή αντιπροσωπεύει την αύξηση του αγοραστικού της κοινού. Ίδη ο  επεξεργαστή Atom χρησιμοποιείτε σε φορητούς υπολογιστές και η intel  σχεδιάζει να τον ενσωματώσει και στην τηλεόραση.

Η Google έχει εδώ και καιρό  αρχίσει να δοκιμάζει τη νέα τεχνολογία  με τη Dish Network, που παρέχει δορυφορικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Καμία από τις εταιρίες δεν θέλησε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου