Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

MCLAREN – ΟΙ «ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ RED BULL


Ο Τζένσον Μπάτον τόνισε ότι δεν χρειάζονται βιαστικές κινήσεις και αλλαγές στη Formula 1 με αφορμή την έλλειψη θεάματος στον εναρκτήριο αγώνα του πρωταθλήματος στο Μπαχρέιν, αλλά αναγνώρισε ότι η πρεμιέρα ήταν ένα απογοητευτικό θέαμα. Ο πρώτος αγώνας της εποχής χωρίς ανεφοδιασμούς ουσιαστικά ξεκαθάρισε με τα πρώτα πιτ στοπ και θα είχε κριθεί από τον 17ο γύρο, αν ο Σεμπάστιαν Φέτελ δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα με το μονοθέσιό του χάνοντας την πρώτη θέση.

«Νομίζω ότι ακόμα και να κέρδιζες τον αγώνα, θα αναρωτιόσουν που ήταν η δράση; Είναι ένα άθλημα που αγαπώ και είναι δύσκολο να βλέπεις απλά μια ουρά αυτοκινήτων. Δεν πρόκειται να πω, τι πρόκειται να κάνουμε γι’ αυτό, είναι τρομερό γιατί πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε», σχολίασε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Reuters. Για να συνεχίσει: «Είναι μόνο ένας αγώνας και όχι το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν ακόμη 18 και οι πιθανότητες να έχουμε ένα φανταστικό πρωτάθλημα είναι ανοικτές. Πρέπει απλά να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στους επόμενους αγώνες και μετά να ξεκινήσουν να παίρνουν αποφάσεις, αν δεν πάει προς τη σωστή κατεύθυνση».
Ο Βρετανός στάθηκε και σε ένα σημείο ακόμη το οποίο κατά τον ίδιο ανέβασε πολύ τις προσδοκίες όλων: «Νομίζω ότι πιεστήκαμε πολύ στο Μπαχρέιν, γιατί όλοι έλεγαν ότι η φετινή θα είναι η καλύτερη σαιζόν ποτέ κι έτσι πιεστήκαμε να αποδώσουμε. Αλλά δεν ήταν ένας συναρπαστικός αγώνας για να τον παρακολουθήσεις. Υπάρχουν θετικά στοιχεία, αλλά ίσως όχι αρκετά αυτή τη στιγμή. Πρέπει να ελπίζουμε ότι θα τα βρούμε στη Μελβούρνη».
Χάμιλτον: «Είναι γελοία ταχύτερη η Red Bull»Από την πλευρά του ο Λιούις Χάμιλτον πρόσθεσε ότι ο ερχόμενος αγώνας στη Αυστραλία θα είναι καλύτερος, λόγω της φύσης της πίστας: «Πρέπει να υποθέσουμε ότι ο επόμενος αγώνας θα είναι καλύτερος. Θα υπάρχει περισσότερος κόσμος και θα έχουμε καλύτερη ατμόσφαιρα, όπως πάντα στη Μελβούρνη. Η πίστα είναι καλή για τα μονοθέσια, μπορεί να μην είναι πολύ εύκολο το προσπέρασμα, αλλά θα έχει περισσότερο θέαμα».
Ο πιλότος της McLaren στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αντιπάλους του φέτος, λέγοντας ότι η Red Bull είναι… γελοία ταχύτερη από οποιοδήποτε άλλο μονοθέσιο, αναγνωρίζοντας την ανωτερότητα της βρετανικής ομάδας. «Η Red Bull είναι γελοία ταχύτερη από τα μονοθέσια όλων των υπολοίπων. Είναι τρελό. Η κάθετη δύναμη που είχαν στα αυτοκίνητά τους πέρυσι, ήταν σε κάποιο σημείο η διπλάσια από τη δική μας. Ακόμα και στο τέλος της σαιζόν είχαν περισσότερη από μας, παρότι κερδίσαμε δύο αγώνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου