Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Στις 18 Απριλίου δεν εκλέγουμε απλά Πρόεδρο, επιλέγουμε την ΟΝΝΕΔ που ονειρευόμαστε

Φίλες και Φίλοι,
Συμμαχήτριες  και συμμαχητές.
Η διαδικασία εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ από τη βάση μπαίνει στην τελική της ευθεία. Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να γνωρίσω πολλούς από εσάς. Να ακούσω τους προβληματισμούς, τις ανάγκες αλλά και τα όνειρα και τις ελπίδες σας. Βασική μου αρχή υπήρξε να ακούσω αυτά που εσείς είχατε να πείτε και όχι μόνο να σας βομβαρδίσω με τα δικά μου πιστεύω. 


Πεποίθηση μου είναι πως μαζί μπορούμε να χτίσουμε μία ΟΝΝΕΔ πραγματικά ανοικτή, χωρίς αποκλεισμούς, καθαρή από βαρίδια, κοινωνικά ευαίσθητη, με δραστηριότητα σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των νέων. Μία ΟΝΝΕΔ που θα ασχολείται πολιτικά στις τοπικές κοινωνίες, στα πανεπιστήμια, αλλά και στους χώρους εργασίας. Που δεν θα διστάζει να συγκρουστεί για αυτά που πιστεύει, για τις αρχές, τις θέσεις και τις αξίες της. Για τον λόγο αυτό επέλεξα ως τρίπτυχο της προσπάθειας μου το Ήθος – Ιδεολογία – Μαχητικότητα.
Στην  διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου προσπάθησα να δώσω το στίγμα της επόμενης ημέρας μιλώντας όχι μόνο για την αναδιάρθρωση της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, αλλά και για θέματα που άλλοι θεώρησαν απαγορευτικά. Για την αναμόρφωση της ανώτατης εκπαίδευσης, για την οικονομική κρίση, για την ανεργία, για τους νέους αγρότες, για τις νέες τεχνολογίες, για το περιβάλλον και άλλα. Δεν δίστασα να συγκρουστώ για να δοθεί το δικαίωμα στους Κύπριους και Βορειοηπειρώτες Έλληνες, που τόσα χρόνια μας στηρίζουν, να συμμετέχουν στις εσωκομματικές μας διαδικασίες. Δεν δίστασα να προτείνω την τοποθέτηση μίας τουλάχιστον κάλπης ανά δήμο προκειμένου να υπάρξει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή νέων στις διαδικασίες.
Στις 18 Απριλίου δεν εκλέγουμε απλά πρόεδρο.
Στις 18 Απριλίου επιλέγουμε την ΟΝΝΕΔ που ονειρευόμαστε.  
Απευθύνομαι σε κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά  ως ίσος προς ίσο ζητώντας όχι απλά την υποστήριξη σας, αλλά την ενεργό συμμετοχή σας προκειμένου να φέρουμε μαζί την μεγάλη αλλαγή στα κακώς κείμενα που βιώνουμε. Κάθε φωνή είναι πολύτιμη, η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Στις 18 Απριλίου αλλάζουμε σελίδα και από την επόμενη μέρα μαζί εργαζόμαστε για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρα μας, μαζί αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας, μαζί διαμορφώνουμε τις πολιτικές και τις θέσεις που θα φέρουν την Πρωτοπόρα παράταξη των νέων, την ΟΝΝΕΔ ακόμα πιο ψηλά. 
Κώστας  Χατζής
Υποψήφιος Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου