Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Πρόκριση της Μπάρτσα με «εξωγήινο» Μέσι, εισιτήριο και για Ίντερ

Ραντεβού για τα ημιτελικά του Champions League έδωσαν οι Μπαρτσελόνα και Ίντερ, που πήραν την Τρίτη τα δύο πρώτα εισιτήρια της πρόκρισης στους «4» της διοργάνωσης.
Οι «μπλαουγκράνα» συνέτριψαν την Αρσεναλ με 4-1 στο «Καμπ Νου» χάρη στην... εξωπραγματική απόδοση του Λιονέλ Μέσι (2-2 το πρώτο ματς στο «Emirates»), ενώ η Ίντερ νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 1-0 στη Ρωσία, όπως είχε κάνει και στον πρώτο προημιτελικό του «Μεάτσα».
Μπαρτσελόνα - Αρσεναλ 4-1
  
Με τον κορυφαίο παίκτη του κόσμου να κάνει
... όργια στο «Καμπ Νου», η Μπαρτσελόνα πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Ίντερ.
Ο Λιονέλ Μέσι μετέτρεψε σε προσωπικό σόου τη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης με την Αρσεναλ (2-2 το πρώτο ματς), πέτυχε τέσσερα γκολ (τρία στο πρώτο ημίχρονο κι ένα λίγο πριν τη λήξη, συνολικά οκτώ σε εννέα αγώνες στη διοργάνωση), οδηγώντας τους Καταλανούς στην επόμενη φάση (4-1).
Η Αρσεναλ... έβαλε φωτιά στο ματς, καθώς προηγήθηκε με τον Μπέντνερ στο 18', αλλά ο Αργεντινός άσος πήρε το παιχνίδι στις πλάτες του.
Τρία λεπτά αργότερα με βολέ στο παραθυράκι του Αλμούνια ισοφάρισε, στο 37' με πλασέ έκανε το 2-1 και πέντε λεπτά πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους με νέο υπέροχο πλασέ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον γκολκίπερ των «κανονιέρηδων» πετυχαίνοντας το 3-1.
Στο β' μέρος η Μπαρτσελόνα κατέβασε ταχύτητα δεδομένου και του μεγάλου ντέρμπι που ακολουθεί το Σάββατο με τη Ρεάλ Μαδρίτης, που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση τίτλος στην πριμέρα ντιβιζιόν.
Η Αρσεναλ βρήκε την ευκαιρία να βγει στην επίθεση, έχασε μία-δύο ευκαιρίες με τους Μπέντνερ και Ροζίτσκι, αλλά δεν κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Ο Μέσι με ατομική προσπάθεια «χτύπησε» και στο 88', όταν διαμόρφωσε με σουτ το τελικό 4-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου