Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Θρίαμβος Μπάρτσα μέσα στη Μαδρίτη




Με θριαμβευτική νίκη των Καταλανών έληξε το μεγάλο ντέρμπυ ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα, 160ο στο πρωτάθλημα και 240ο στην ποδοσφαιρική ιστορία των δύο συλλόγων. Το «El Clasico» της Ισπανίας, της Ευρώπης αλλά και του κόσμου όλου έληξε με την καταλανική ομάδα να θριαμβεύει μέσα στην Μαδρίτη και να αγκαλιάζει τον τίτλο, αφού έφτασε τους 80 και ξέφυγε κατά τρεις από την Ρεάλ, που μετά την ήττα της στο ντέρμπυ έμεινε μοιραία στους 77.


Ο παίκτης που για ακόμα μια φορά έκανε την διαφορά στην αναμέτρηση ήταν ο αργεντίνος Λιονέλ Μέσι. Ήταν εκείνος που στο 33 άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ, αφού δέχτηκε την πάσα με υπέροχη ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον Τσάβι και απέφυγε τον Αλμπιόλ που έχασε την ισορροπία του. Από μπαλιά επίσης του Τσάβι, που αποτέλεσε τον κινητήριο μοχλό της Μπάρτσα, ξεκίνησε και το δεύτερο τέρμα στο 57. Αυτή τη φορά βρήκε τον Πέδρο στην πλάτη του Αρμπελόα και με πλασέ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Ακόμα και στην μέρα που δεν έβγαζε μάτια, αυτή η Μπαρτσελόνα δίδαξε ποδόσφαιρο! Η επικράτηση των καταλανών μέσα στο «Μπερναμπέου» ήταν σχετικά με την κριτιμότητα του ματς «άνετη», αφού τα μεγάλα της αστέρια όπως ο πορτογάλος Κριστιάνο Ρονάλντο ήταν εξαφανισμένα στον αγώνα. Η Μπάρτσελόνα έχει τον καλύτερο παίκτη, την καλύτερη ομάδα και παίζει το ωραιότερο και ουσιαστικότερο ποδόσφαιρο. Το απέδειξε και μέσα στην Μαδρίτη και έγινε έτσι μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, απογοητεύοντας τους οπαδούς της «βασίλισσας», ανάμεσα στους οποίους βρέθηκαν χθες το βράδυ και 11 μέλη της λέσχης της στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου