Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Απεργιακός πυρετός (και) αυτή την εβδομάδα


Αγωνιστικό ραντεβού δίνουν και αυτή την εβδομάδα οι εργαζόμενοι διαφόρων επαγγελματικών κλάδων, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στα φορολογικά κια οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Επίσης, το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει απεργία για τις 21-22 Απριλίου, η ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται προς 24ωρη απεργία το τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου, ενώ η ΓΣΕΕ προγραμματίζει κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.


Από σήμερα Τρίτη (13/4) και έως την Πέμπτη (15/4) απέχουν από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, οι οποίοι αντιδρούν στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος.

Σήμερα το πρωί, οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και πωλητές λαϊκών αγορών προχωρούν σε αποκλεισμό του υπουργείου Οικονομικών, αντιδρώντας για την αλλαγή του τρόπου φορολόγησής τους, ενώ αύριο Τετάρτη (14/4) έχουν προγραμματίσει πανελλαδική απεργία. Οι λαϊκές αγορές θα λειτουργήσουν κανονικά. Οι παραγωγοί πωλητές αντιδρούν στην τήρηση βιβλίων εσόδων-εξόδων και στο λογιστικό προσδιορισμό, καθώς εκτιμούν ότι τα μέτρα αυτά θα επιφέρουν αύξηση του καλλιεργητικού κόστους παραγωγής που μαζί με την αύξηση του ΦΠΑ θα οδηγήσουν σε αύξηση της τιμής των προϊόντων έως και κατά 30% σε βάρος των καταναλωτών.

Τετράωρη στάση εργασίας (11 π.μ.- 1 μ.μ.) κήρυξε για την Τετάρτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ). Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην "απαξίωση, την αποδόμηση και υποβάθμιση της υγειονομικής και ιατροφαρμακευτικής τους περίθαλψης". Οι ίδιοι καταγγέλλουν έλλειψη ελεγκτών ιατρών και διοικητικού προσωπικού στο ΤΥΔΚΥ, καθυστέρηση πληρωμών και την άμεση εξόφληση δαπανών έως 1.000 ευρώ.

Σε 48ωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη οι ιδιοκτήτες ταξί. Σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία αναφέρει ότι η κυβέρνηση δεν έχει δώσει επαρκείς εξηγήσεις στους επαγγελματίες του κλάδου για το πού βασίζονται τα στοιχεία που επέφεραν αύξηση 50% στο τεκμαρτό εισόδημά τους το πρώτο εξάμηνο του έτους. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες ζητούν από την κυβέρνηση εξηγήσεις για το πώς θα αντιμετωπίσει τα ζητήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο. Οι ιδιοκτήτες των ταξί θα συγκεντρωθούν την Τετάρτη στο θέατρο "Περοκέ" στο Μεταξουργείο και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.

Τέλος, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, προκειμένου να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι για να συμμετάσχουν στη γενική συνέλευση του Σωματείου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου