Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

H Ιστορία της περιβόητης ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. που αμαύρωσε το όνομα και της ιστορία της ΟΝΝΕΔ πανελλάδικα.....


H Ιστορία της περιβόητης ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. που αμαύρωσε το όνομα και της ιστορία της ΟΝΝΕΔ πανελλάδικα.....                                            




Στοιχεία των παρακάτω "μη κυβερνητικών οργανώσεων":
1. ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε.(μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζίκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).

2. ΝΕΑΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ (Η… αναβάπτιση της ΟΝΝΕΔ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ, Εγγλέζος Πέτρος, Λαμπριανίδου Χρυσούλα, Πεζήκογλου Ευτύχης, Παπαμιμίκος Ανδρέας).
 

3. BALKAN A.I.D. (Θυγατρική 1) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και ο φοιτητής του ΠΑΜΑΚ Παπαμιμίκος Ανδρέας).
 

4. Πρωτοβουλία για την ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ (Θυγατρική 2) (μεταξύ των μελών του Δ.Σ. είναι και οι φοιτητές του ΠΑΜΑΚ Εγγλέζος Πέτρος, Μιχαλιέρης Αθανάσιος).
 

5. Δίκτυο πρωτοβουλίας για τη Δημοκρατία στα ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ), (Θυγατρική 3).
 

Περιέργως, δεν αναφέρονται τα μέλη του Δ.Σ. της τρίτης θυγατρικής της ΟΝΝΕΔ (ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ). Γιατί; Μήπως επειδή το πρώτο όνομα είναι του Αναπληρωτή Καθηγητή και Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη, ή μήπως επειδή το τρίτο όνομα είναι του Κουκουρδίνου Δημήτριου, συνεργάτη του πρώην υφυπουργού κ. Βαληνάκη; 



Ερώτημα πρώτο: Επιτρέπεται σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο πλαίσιο για τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να είναι μέλος του Δ.Σ. εταιρείας; 
Ερώτημα δεύτερο: Δήλωσε σύμφωνα με τον νόμο περί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο Αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης ότι είναι μέλος του Δ.Σ. εταιρείας, όπως είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν όλοι οι καθηγητές; Σε παρόμοια περίπτωση ψευδούς δηλώσεως παύτηκαν καθηγητές του ΠΑΜΑΚ.

Ερώτημα δεύτερο: Ποια κριτήρια εφάρμοσε ο Αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης για να εισαγάγει τους Παπαμιμίκο Ανδρέα και Λαμπριανίδου Χρυσούλα, δηλαδή τους συντρόφους του στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε., στο μεταπτυχιακό του Τμήματός του των Διεθνών Σπουδών; Μήπως είναι διαπλοκή με ανταλλάγματα;



Ερώτημα τρίτο: Ποιος έδωσε το δικαίωμα στον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να σπαταλήσει χιλιάδες ευρώ του Δημοσίου για να τυπώσει 100.000 αντίτυπα του φυλλαδίου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης για το συνέδριό της; Θα μας πείτε ότι αφού ο Αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης ήταν μέλος του Δ.Σ. της ΟΝΝΕΔ Α.Ε. και ο… σύντροφος Παπαμιμίκος Ανδρέας ήταν πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης τι θα έπρεπε να περιμέναμε; Μήπως είναι διαπλοκή με ανταλλάγματα
; 

Μήπως πρέπει να ερωτηθεί η υπάλληλος του φωτοτυπικού κ. Κική, η οποία αρχικά αρνήθηκε να κάνει τις φωτοτυπίες; Την υπόθεση αυτή κατήγγειλε στη Σύγκλητο ο καθηγητής Αναστάσιος Κάτος.
 

Ερώτημα τέταρτο: Πόσο ηθικό είναι οι σύντροφοι του Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε.(!) να συμμετέχουν στην εκλογή του που έγινε τελευταία, από Αναπληρωτής Καθηγητής σε Καθηγητή; Μήπως έτσι εξηγείται η καταγγελία της παράταξης ΠΣΚ ότι ο Ανδρέας Παπαμιμίκος μετέφερε λίστα 30 φοιτητών για να τους περάσει στις εξετάσεις καθηγητής προσκείμενος στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε.; Μήπως είναι διαπλοκή με ανταλλάγματα;

Ερώτημα πέμπτο: Μήπως αποτελεί παράβαση καθήκοντος για τον Πρύτανη Κωνσταντίνο Βελέντζα και τον Αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη να συμμετέχουν σε παρασυναγωγή με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Ανδρέα Παπαμιμίκο με σκοπό να μην κάνουν τη μετακίνηση του καθηγητή Λόη Λαμπριανίδη από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών; 

Ερώτημα έκτο: Πώς είναι δυνατόν να συμμετέχουν στο Πρυτανικό Συμβούλιο του ΠΑΜΑΚ ο αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης και ο… σύντροφός του στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε. φοιτητής Ευτύχης Πεζήκογλου και να παίρνουν παράνομες αποφάσεις που να αφορούν τους ίδιους; 


Ερώτημα έβδομο: Γιατί επιτρέπει ο αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης στον… σύντροφό του στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε. Ανδρέα Παπαμιμίκο να κάνει κάθε λίγο και λιγάκι εκδηλώσεις στο ΠΑΜΑΚ που του αποφέρουν κάθε φορά γύρω στα 30.000 ευρώ, με αποδείξεις που δεν είναι θεωρημένες από την εφορία; 

Το φαινόμενο αυτό της διαπλοκής και φοροδιαφυγής το κατήγγειλε στη Σύγκλητο ο καθηγητής Γεώργιος Στεφανίδης.


Και πλαστογραφίες

Σύμφωνα με τον Νόμο Πλαίσιο (άρθρο 79 Ν1566/85) «Η ανάδειξη των εκπροσώπων των φοιτητών στα πανεπιστημιακά όργανα γίνεται με ετήσια θητεία από τον φοιτητικό σύλλογο κάθε τμήματος, ο οποίος λειτουργεί κατά τη δημοσίευση του νόμου αυτού είτε ως νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου είτε μέχρι την έγκριση του καταστατικού ως ένωση προσώπων». Δυστυχώς όμως ο νόμος αυτός δεν εφαρμόζεται στο ΠΑΜΑΚ και διαιωνίζεται η ίδια παράνομη κατάσταση. Αυτό γιατί ο ενιαίος για όλο το ΠΑΜΑΚ Σύλλογος Φοιτητών (που δεν προβλέπεται από τους ισχύοντες νόμους), ο οποίος ελέγχεται από την ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (λέγε Παπαμιμίκος) παρεμποδίζει με συνεχείς πλαστογραφίες τη δημιουργία φοιτητικών συλλόγων ανά τμήμα, όπως επιτάσσει ο νόμος και όπως γίνεται σε όλα τα ΑΕΙ της χώρας. Ειδικότερα:

• Από το 2003, ο πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είπε ότι δεν θα εγκρίνει άλλη δαπάνη του συλλόγου φοιτητών, αν δεν αλλάξει το όνομά του από «Σύλλογος της ΑΒΣΘ» σε «Σύλλογο του ΠΑΜΑΚ».
• Οι φοιτητές συμμορφώθηκαν, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, και στις 7/11/2005 κοινοποίησαν στο πανεπιστήμιο ότι άλλαξαν το όνομα του συλλόγου.

Πλαστογραφία πρώτη: Ο ενιαίος σύλλογος φοιτητών έστειλε εκπροσώπους στη ΓΣ του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής στις 16/9/2005. Το έγγραφό τους φέρει τον τίτλο «Σύλλογος Φοιτητών Παν. Μακεδονίας» και σφραγίδα «Σύλλογος Φοιτητών Παν. Μακεδονίας», ενώ ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε δύο μήνες αργότερα! Αυτά καταγγέλθηκαν στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ καθώς και στο ΥΠΕΠΘ από τον πρόεδρο του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής καθηγητή Αναστάσιο Κάτο.

Πλαστογραφία δεύτερη: Ομάδα φοιτητών ελεγχόμενη από την ΟΝΝΕΔ Α.Ε. προχώρησε στην ίδρυση συλλόγου φοιτητών στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής. Ορισμένοι όμως από τους φοιτητές που φέρονται ως ιδρυτικά του μέλη κατέθεσαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι ουδέποτε υπέγραψαν για τη δημιουργία τέτοιου συλλόγου! Αυτά καταγγέλθηκαν στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ καθώς και στο ΥΠΕΠΘ από τον Πρόεδρο του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής καθηγητή Αναστάσιο Κάτο. 
Πλαστογραφία τρίτη: Ο πρώην φοιτητής Δεμερδεσλής Αλέξης (μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) υπογράφει ως πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών, ενώ αυτός έχει αποφοιτήσει από το ΠΑΜΑΚ και δεν αποτελεί πλέον φοιτητή του ΠΑΜΑΚ. Και αυτό το γνωρίζει η Πρυτανεία, αφού ο αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης τον όρκισε! 
Παρανομία τέταρτη: Ενώ έχει ιδρυθεί Σύλλογος Φοιτητών στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής από τον Σεπτέμβριο του 2005, το ιδρυτικό μέλος του συλλόγου αυτού, φοιτητής Ιορδάνης Παρδάλης (μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ) με εντολή της ΟΝΝΕΔ Α.Ε. (δηλαδή του Ανδρέα Παπαμιμίκου) ισχυρίζεται στη ΓΣ ότι ουδέποτε έγιναν διαδικασίες για την ίδρυσή του και δεν υπάρχει ο σύλλογος αυτός, αλλά ταυτόχρονα καταθέτει αίτηση ανακοπής στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για να παρεμποδίσει την ίδρυση άλλου συλλόγου στο τμήμα, με το σκεπτικό ότι υπάρχει ήδη σύλλογος στο τμήμα! (Τα πρακτικά της ΓΣ είναι αρκετά εύγλωττα…). 
Παρανομία πέμπτη: Ενώ ο νόμος είναι σαφής και λέει ότι οι εκπρόσωποι των φοιτητών στα όργανα του ΠΑΜΑΚ πρέπει να προτείνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους των τμημάτων και όχι από πιθανούς ενιαίους συλλόγους, ο νομικός σύμβουλος της Πρυτανείας Στέλιος Κίκας γνωμοδοτεί ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτοί οι εκπρόσωποι του ενιαίου συλλόγου, αποφεύγοντας στη γνωμοδότησή του όμως να αναφερθεί σε ημερομηνίες, γιατί προφανώς γνωρίζει ότι έχουν γίνει πλαστογραφίες. Αυτά καταγγέλθηκαν στην Πρυτανεία του ΠΑΜΑΚ καθώς και στο ΥΠΕΠΘ από τον πρόεδρο του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής καθηγητή Αναστάσιο Κάτο. 
Παρανομία έκτη: Ο αντιπρύτανης Ηλίας Κουσκουβέλης αποδέχεται στο Πρυτανικό Συμβούλιο τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, ότι δηλαδή οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα πρέπει να προτείνονται από τον ενιαίο σύλλογο, ενώ ο νόμος λέει ότι προτείνονται από τους συλλόγους των τμημάτων, γιατί ο ίδιος εκλέχτηκε πρόσφατα καθηγητής παράνομα με τον ενιαίο σύλλογο και όχι νόμιμα με τον σύλλογο του τμήματός του. Δηλαδή, μια αποδοχή του νόμιμου θα καθιστούσε την εκλογή του άκυρη! Διαπλοκή για προσωπικό όφελος! 
Παρανομία έβδομη: Ο φοιτητής Ευτύχης Πεζήκογλου και σύντροφος του αντιπρύτανη Ηλία Κουσκουβέλη στην ΟΝΝΕΔ Α.Ε. αποδέχεται στο Πρυτανικό Συμβούλιο τη γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου, ότι δηλαδή οι εκπρόσωποι των φοιτητών θα πρέπει να προτείνονται από τον ενιαίο σύλλογο, ενώ ο νόμος λέει ότι προτείνονται από τους συλλόγους των τμημάτων, γιατί ο ίδιος είναι μέλος του ενιαίου συλλόγου. Δηλαδή, μια αποδοχή του νόμιμου θα καθιστούσε τον ενιαίο σύλλογο παράνομο! Διαπλοκή για προσωπικό όφελος.

Γιατί όμως γίνονται όλα αυτά; Γιατί τόση και χυδαία διαπλοκή σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί μέσω της ΟΝΝΕΔ Α.Ε., δηλαδή μέσω των συντρόφων Ηλία Κουσκουβέλη και Ανδρέα Παπαμιμίκου, παίζονται στο ΠΑΜΑΚ οι επερχόμενες πρυτανικές εκλογές, οι προεδρικές εκλογές, οι κρίσεις των μελών ΔΕΠ, τα ευρωπαϊκά προγράμματα, και τέλος τα λεφτά! Γιατί, αν εφαρμοστεί ο Νόμος, δηλαδή αν οι εκπρόσωποι των φοιτητών εκλέγονται από τους συλλόγους των τμημάτων και όχι από τον ενιαίο σύλλογο, οι κ. Κουσκουβέλης και Παπαμιμίκος θα πάνε στα σπίτια τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου