Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Απέκλεισε την ManUtd η Μπάγερν

Με το γκολ του Γκίμπσον και τα δύο του Νάνι οι Άγγλοι προηγήθηκαν με 3-0, αλλά πριν το ημίχρονο με τον Όλιτς μείωσαν οι φιλοξενούμενοι.
Ένα γκολ έψαχνε η Μπάγερν για την πρόκριση και το πέτυχε με εκπληκτικό σουτ στην κίνηση ο Άριεν Ρόμπεν στο 74'.
Ο Ρούνεϊ ήταν στην βασική ενδεκάδα και αγωνίστηκε μέχρι το 55', ενώ πολύ σημαντικό ρόλο στο ματς έπαιξε η αποβολή του Ράφαελ Ντα Σίλβα στο 50', που άφησε την Μάντσεστερ με δέκα παίκτες σχεδόν για ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο.

Μάντσεστερ Γιουν. - Μπάγερν 3-2

Σκόρερς: 3' Γκίμπσον, 7' και 41' Νάνι / 43' Όλιτς, 74' Ρόμπεν
Γήπεδο: "Ολντ Τράφορντ", Μάντσεστερ
Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)
Οι δύο πρώτες καλές φάσεις που δημιούργησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέληξαν αμφότερες σε γκολ.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3' ο Ντάρον Γκίμπσον
με χαμηλό σουτ έξω από την περιοχή, έπειτα από την πάσα του Ρούνεϊ, ενώ έχει ευθύνη ο Μπουτ.
Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 7' από τον Νάνι και ήταν απλά... μαγικό. Ο Αντόνιο Βαλένσια "ζάλισε" με ντρίμπλες και προσποιήσεις από δεξιά τον Μπάντστουμπερ, έκανε την σέντρα και ο Νάνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με εκπληκτικό "τακουνάκι".
Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε τον έλεγχο του ματς στα πρώτα λεπτά και δεν άφηνε την Μπάγερν να απειλήσει, ενώ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 34' με τον Ράφαελ να μπαίνει από δεξιά στην περιοχή μόνος, δεν έδωσε πάσα στον Ρούνεϊ που ήταν αμαρκάριστος και η μπάλα πέρασε άουτ από διαγώνιο σουτ του.
Η πρώτη φορά που έφτασε κοντά στο γκολ η Μπάγερν ήταν στο 39', όταν ο Ίβιτσα Όλιτς από αριστερά βγήκε μόνος με τον Φαν Ντερ Σαρ, αλλά ο Ολλανδός πορτιέρο τον πρόλαβε.
Στο 41' οι "κόκκινοι διάβολοι" έφτασαν στο τρίτο τους γκολ, με τον Νάνι να σκοράρει για δεύτερη φορά στο ματς. Ο Πορτογάλος βρήκε δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή και πάλι έπειτα από σέντρα του Βαλένσια από δεξιά, ενώ η μπάλα είχε περάσει μπροστά από τον Ρούνεϊ.
Δύο μόλις λεπτά αργότερα οι Γερμανοί ξαναμπήκαν στο ματς μειώνοντας με τον Ίβιτσα Όλιτς, ο οποίος αυτήν την φορά νίκησε τον Φαν Ντερ Σαρ με εξαιρετικό διαγώνια πλασέ έπειτα από την ασίστ του Τόμας Μίλερ με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 50' ο Ράφαελ άφησε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 10 παίκτες, καθώς για ανόητο φάουλ στον Ριμπερί δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα οι Άγγλοι ήταν επικίνδυνοι στα επόμενα λεπτά και απείλησαν στο 54' και το 63' με τον Νάνι. Στην πρώτη φάση ο Μπουτ έδιωσε σε κόρνερ το σουτ του και στην δεύτερη μετά από λάθος του έξοδο του Γερμανού πορτιέρο ο Νάνι έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 59' ο Φαν Ντερ Σαρ απέκρουσε με τις γροθιές μακρινό σουτ του Ριμπερί, ενώ στο 68' η ομάδα του Μονάχου έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μάριο Γκόμεζ να κάνει την κεφαλιά και την μπάλα να "γλύφει" το οριζόντιο δοκάρι.
Η Μπάγερν έψαχνε ένα γκολ για να περάσει στην επόμενη φάση και το βρήκε στο 74' με τον Ρόμπεν. Ο Ολλανδός έστειλε την μπαλα στα δίχτυα με τρομερό σουτ στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φρανκ Ριμπερί.
ΜΑΝ.ΓΙΟΥΝ: Φαν Ντερ Σαρ, Ράφαελ, Ρίο Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ (80' Μπερμπάτοφ), Φλέτσερ, Γκίμπσον (81' Γκιγκς), Βαλένσια, Νάνι, Ρούνεϊ (55' Ο'Σέι).
ΜΠΑΓΕΡΝ: Μπουτ, Λαμ, Ντεμιτσέλις, Βαν Μπούιτεν, Μπάντστουμπερ, Φαν Μπόμελ, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Ρόμπεν (76' Χαμίτ Αλτιντόπ), Τόμας Μίλερ (46' Μάριο Γκόμεζ), Όλιτς (85' Πράνιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου