Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Βόμβα σκότωσε 15χρονο στα Πατήσια

Ένα 15χρονο αγόρι αφγανικής καταγωγής έχασε τη ζωή του, το βράδυ της Κυριακής, από έκρηξη εκρηκτικού μηχανισμού στα Πατήσια.
Από την έκρηξη τραυματίστηκαν η 10χρονη αδελφή και η μητέρα του θύματος. Το κορίτσι χειρουργήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων αν και οι οφθαλμίατροι έχουν δυσμενή πρόγνωση για την όρασή της. Η μητέρα των παιδιών νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε
τσάντα σε κάδο απορριμμάτων, έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτων.
Από τις πρώτες προφορικές αναφορές της μητέρας του άτυχου 15χρονου, η οποία όμως βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ, το τραγικό συμβάν έγινε όταν η 10χρονη κόρη της βρήκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων ένα ταξιδιωτικό σάκο και άνοιξε να δει τι περιείχε. Ο γιος της που πλησίασε είδε ένα ρολόι, το οποίο όπως είπε, ήταν χαλασμένο γι αυτό θεώρησε ότι ήταν άχρηστο και πήρε τον σάκο να τον πετάξει. Τότε σημειώθηκε η έκρηξη.
Η οικογένεια των Αφγανών μεταναστών έψαχνε κάθε βράδυ στους κάδους απορριμμάτων για τρόφιμα και διάφορα αντικείμενα. Μάλιστα, γείτονες γνώριζαν την οικογένεια και συχνά άφηναν πράγματα στους κάδους, όπως γυάλινα μπουκάλια, για να τα βρουν το πρωί και να βγάλουν το δικό τους «μεροκάματο».
Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν μπει πλέον όλα τα ευρήματα από τον τόπο της φονικής έκρηξης, ενώ αξιωματικοί διεξάγουν έρευνες, καθώς εκτιμάται από την αστυνομία ότι εκεί βρίσκεται γιάφκα τρομοκρατών. Πάντως, τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού δείχνουν την Οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς.
Εν τω μεταξύ, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοίνωσε ότι άγνωστος τηλεφώνησε στις 8.46 το πρωί της Κυριακής σε τηλεοπτικό σταθμό και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε η αστυνομία, είπε ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στην «ΕΒΕΕ» στα Πατήσια και επρόκειτο να εκραγεί σε 6 λεπτά. Η αστυνομία αναζήτησε υπηρεσία με αυτά τα αρχικά, αλλά δεν υπήρχε, ενώ και η έκρηξη δεν έγινε στο χρονικό διάστημα που είχε δώσει ο άγνωστος. Αντίθετα, η έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ έξω από το κτίριο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με τα τραγικά αποτελέσματα. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζεται ο τυχόν συσχετισμός του τηλεφωνήματος με το περιστατικό της έκρηξης, αν και εκτιμάται ότι δεν υπάρχει σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου