Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΠΗ???

Στα παλαιότερα των υποδημάτων τους φαίνεται πως γράφουν στη Νέα Δημοκρατία τον Πρόεδρο της Αντώνη Σαμαρά. Την ώρα που αυτός μιλά για αυτοκάθαρση οι κάθε λογής αρουραίοι της κυβερνητικής περιόδου, χορεύουν στο κόμμα και ετοιμάζουν τη δυναμική τους επιστροφή στην πολιτική σκηνή. Την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη μάχη του για να πετάξει έξω από το κόμμα τα κλειστά συστήματα και τις πολιτικές βαρονίες, κάποιοι προσπαθούν με κάθε μέσο να περιορίσουν τη συμμετοχή των απλών Νεοδημοκρατών από τις εσωκομματικές διαδικασίες.

Τεράστιο σκάνδαλο αποτελεί η προσπάθεια από πλευράς του υποψηφίου προέδρου για την ΟΝΝΕΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου να στήσει εσωκομματική διαδικασία με όσο το δυνατόν λιγότερες κάλπες. Με την αρωγή κομματικών στελεχών ο «δημοκρατικός» Παπαμιμίκος ουσιαστικά μεθοδεύει το στήσιμο σχεδόν μίας κάλπης ανά νομό. Το σχέδιο αυτό φυσικά συναντά ήδη αντιδράσεις από ποικίλες πηγές.

Προφανώς, κάποιοι θεωρούν πως Ελλάδα είναι μόνο η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα. Προφανέστερα, κάποιοι κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν τους νεολαίους της περιφέρειας να συμμετέχουν μαζικά στις εσωκομματικές διαδικασίες. Η ανοικτή διαδικασία από τη βάση, υπήρξε επιλογή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η διασφάλιση των συνθηκών που θα συμβάλλουν στη μαζικότητα της συμμετοχής και στη διαφάνεια της διαδικασίας, είναι καθήκον τόσο των τριών υποψηφίων, όσο και των στελεχών εκείνων που έχουν αναλάβει τη διαδικασία.

Οποιαδήποτε απόκλιση από τις αρχές αυτές αποτελεί είτε αλλαγή φιλοσοφίας από το κόμμα και τον Πρόεδρο του, είτε απόκλιση από τις αρχές εκείνες που ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να εμφυσήσει στην παράταξη. Κύριοι, της Νέας Δημοκρατίας οφείλεται να απαντήσετε με σαφήνεια αν εκτελείτε οδηγίες του Πρόεδρου του κόμματος ή αν προσφέρετε κακές υπηρεσίες στο κόμμα σας οδηγώντας το σε εσωστρέφεια και συρρίκνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου