Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Χωρίς βίζα στις ΗΠΑ από 5 Απριλίου


Από τις 5 Απριλίου οι Έλληνες που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια δεν θα χρειάζονταιβίζα, σύμφωνα με ανακοίνωση της  αμερικανικής πρεσβείας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, πριν την αναχώρησή τους για την Αμερική, οι Έλληνες θα πρέπει να κάνουν τις ακόλουθες ενέργειες:
1) Τουλάχιστον 72 ώρες πριν την αναχώρηση, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στην  διεύθυνση https://esta.cbp.dhs.gov. Επίσης, θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο για την Ηλεκτρονική Εγκριση Ταξιδίου (ESTA) ώστε να λάβουν την ηλεκτρονική επιβεβαίωση ότι έχει εγκριθεί η ESTA. Επιπλέον, θα πρέπει να τυπώσουν την έγκριση ESTA που θα λάβουν, να σημειώσουν τον αριθμό και να προσκομίσουν και τα δύο μαζί στο αεροδρόμιο αναχώρησης.
2) Το Πρόγραμμα Κατάργησης της βίζας ισχύει μόνο για άτομα με έγκυρο ελληνικό διαβατήριο που έχει ενσωματωμένο ηλεκτρονικό τσιπ και έχει εκδοθεί μετά τις 26 Αυγούστου 2006.
3) Η εγκεκριμένη ESTA μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για τουριστικά ή επαγγελματικά ταξίδια από τα οποία δεν προκύπτει αμοιβή και για παραμονή στις ΗΠΑ έως 90 ημέρες. Εχει ισχύ δύο ετών.
4) Εάν η αίτηση χορήγησης ESTA δεν εγκριθεί ή αν κάποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις, μπορεί παρά ταύτα να κάνει αίτηση για χορήγηση βίζας στην πρεσβεία. Αν κάποιος έχει ήδη βίζα σε ισχύ, δεν χρειάζεται ESTA.
5) Όπως και στην περίπτωση της βίζας, η έγκριση της ESTA δεν εγγυάται είσοδο στις ΗΠΑ. Η απόφαση εισόδου στις ΗΠΑ πάντοτε λαμβάνεται από τον/την αξιωματούχο της Υπηρεσίας Τελωνείων και Συνοριακής Προστασίας των ΗΠΑ στο σταθμό εισόδου.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της αμερικανικής πρεσβείας ή την ιστοσελίδα www.travel.state.gov για τους συνδέσμους στο DHS και στο ESTA.
Γραμμές εξυπηρέτησης: Γραμμή ΟΤΕ: 901-123-0730, Vodafone: 901-694-6313, Cosmote: 901-200-6313, WIND : 901-160-6313.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου