Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Τον Ιούνιο η "δίκη των στρατηγών"


Τριάντα τρεις ύποπτοι, τρεις από τους οποίους βρίσκονται ήδη στη φυλακή, θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης τον Ιούνιο με την κατηγορία ότι σκόπευαν να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων της Τουρκίας
με στόχο να δυσφημίσουν την τουρκική κυβέρνηση, αναφέρουν τα έγγραφα του δικαστηρίου που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Οι ύποπτοι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αξιωματικοί του Ναυτικού εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, κατηγορούνται για "συμμετοχή σε ένοπλη οργάνωση", μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.

Κατηγορούνται ότι σκόπευαν, στο πλαίσιο ενός συνωμοτικού σχεδίου με την ονομασία "Βαριοπούλα", να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις κατά μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Τουρκία (Αρμένιους, Έλληνες, Εβραίους) ρίχνοντας ταυτόχρονα την ευθύνη για τις επιθέσεις σε κινήματα που πρόσκεινται στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).

Με αυτό τον τρόπο θα προκαλούσαν πλήγμα στην αξιοπιστία του AKP καταλογίζοντας του την ευθύνη για "ολοκληρωτικές" ενέργειες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι ύποπτοι, που κινδυνεύουν να καταδικαστούν έως και σε 15 χρόνια κάθειρξη ο καθένας, φέρεται ότι εμπλέκονται και στην υπόθεση "Εργκένεκον" για την ανατροπή της ισλαμικών καταβολών κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν.

Η δίκη τους θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου