Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΟΝΝΕΔ για όλους και ΟΧΙ για "Κάποιους"..Του Κώστα Χατζή


Έντονη πολιτική συζήτηση γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα για το ποιοι νέοι μπορούν να συμμετέχουν στη διαδικασία εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ. Στη συζήτηση αυτή έχουν ακουστεί ποικίλες απόψεις και γνώμες, χωρίς όμως να έχει επέλθει ακόμα συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων
Προέδρων. Το ζήτημα που προκύπτει είναι: Θέλουμε μία ΟΝΝΕΔ για λίγους ή θέλουμε μία ΟΝΝΕΔ για όλους;
Η θέση μας πρέπει να είναι ξεκάθαρη και να απηχεί τον τρόπο που βλέπουμε το μέλλον της νεολαίας και της παράταξης μας γενικότερα. Στην ΟΝΝΕΔ δεν χωρούν αποκλεισμοί, ούτε γκρίζες ζώνες. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια στο βωμό κάποιων μικροπολιτικών συμφερόντων να αγνοήσουμε ή να απορρίψουμε κάποιες κατηγορίες νέων. Πολλά χρόνια τώρα, στη ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, στην ΟΝΝΕΔ και στη Νέα Δημοκρατία δίνουμε αγώνες δίπλα δίπλα με νέους, με ελληνόπουλα από την Βόρεια Ήπειρο και την Κύπρο. Τους αγώνες αυτούς οφείλουμε να τους τιμούμε και να μην τους λησμονούμε. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να αποκλείσουμε από την ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ κανένα από τα παιδιά αυτά, γιατί η ΟΝΝΕΔ δεν είναι ιδιοκτησία μας, αλλά είναι αποτέλεσμα των κοινών μας αγώνων. Ονειρευόμαστε μία ΟΝΝΕΔ της ισότητας στις ευκαιρίες και στη συμμετοχή, μία ΟΝΝΕΔ με πολιτικές θέσεις, μία ΟΝΝΕΔ χωρίς οπισθοδρομικούς αποκλεισμούς. Προτείνουμε:

  • Ανοιχτή διαδιακασία εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ από τη βάση σε όλους τους νέους που επιθυμούν να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον. Από τη διαδικασία αυτή δεν μπορούν να εξαιρεθούν οι νέοι από την Κύπρο και την Βόρεια Ήπειρο.
Επιπλέον, η ΟΝΝΕΔ δεν μπορεί να αποτελεί προνομιακό χώρο κάποιας συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας. Είναι κοινωνικό της χρέος να ασχολείται, να αντιμετωπίζει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των νέων ανεξαρτήτως ηλικίας. Δεν μπορούμε να παραγράφουμε την ύπαρξη της ΜΑΚΙ, ούτε να αγνοούμε το γεγονός πως οι νέοι σήμερα ασχολούνται νωρίτερα με την πολιτική, γιατί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξεκινούν από την σχολική τους ζωή. Είναι πράξη προοδευτικότητας να δίνεις το δικαίωμα σε νέα παιδιά ηλικίας 16 χρονών να συμμετέχουν στις διαδικασίες της νεολαίας μας. Προτείνουμε:

  • Συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής Προέδρου ΟΝΝΕΔ από τη βάση σε όλους τους νέους ηλικίας 16 έως και 32 χρονών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου