Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

ΘΕΣΕΙΣ ΚΩΣΤΑ ΧΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο.Ν.ΝΕ.Δ


Φίλες και φίλοι
Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά και για όλους εμάς, η περίοδος που διανύουμε.
Ως νεολαία βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της πορείας μας. Ως νέοι άνθρωποι οφείλουμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, να σταθούμε πρωτοπόροι και κοινωνοί του μηνύματος της αλλαγής που όλοι μας ονειρευόμαστε.
Οι τελευταίες εξελίξεις συμβόλισαν μια νέα αρχή. Αφήνουμε πίσω μας τη συντήρηση και το παρελθόν και όλοι μαζί με μια φωνή στέλνουμε το μήνυμα της αλλαγής, το μήνυμα της προόδου, το μήνυμα της ενότητας για όλη τη νεολαία.
Στέλνουμε το μήνυμα της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ.


Για να μπορέσουμε όμως να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες αυτών των εξελίξεων θα πρέπει να έχουμε:


  • γνώση της Οργάνωσης σε κάθε επιμέρους στοιχείο της δομής της.


  • εμπειρία και μακροχρόνια πορεία σε κάθε επιμέρους τμήμα της (ΜΑΚΙ, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Περιφερειακή Οργάνωση Ο.Ν.ΝΕ.Δ.).


  • ξεκάθαρη πολιτική τοποθέτηση πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την παράταξη αλλά και την Ελλάδα.


  • αποφασιστικότητα για το επόμενο βήμα, ακόμα και αν αυτό απαιτεί να συγκρουστούμε με τον οποιοδήποτε,


  • διάθεση προσφοράς στην Παράταξη, ικανότητα συνεργασίας με όλα τα στελέχη της, και δυνατότητα ένταξης νέων στελεχών


  • Και, πάνω απ’ όλα, αγάπη για την Ελλάδα, υπερηφάνεια για την Ελληνικότητά μας.
Για όλους εμάς, η πολιτική είναι μια αδιάκοπη μάχη για το καλό της Ελλάδας. Μάχη απέναντι σε πρακτικές, μάχη απέναντι σε ιδεολογήματα, μάχη απέναντι σε συμπλέγματα, μάχη απέναντι σε φοβικά σύνδρομα, στους βολεμένους, στους αργυρώνητους, σε όσους βάζουν το συμφέρον τους πάνω από το συμφέρον του τόπου.
Η υποψηφιότητα μου σκοπό και στόχο έχει:
να μπορέσει να εκφράσει όλους όσους έχουν αποφασίσει να αγωνιστούν μέσα από την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. σήμερα και μέσα από τη κοινωνία αύριο, ώστε να προωθηθούν οι ιδέες μας, να επιβάλουν τις αρχές μας και να συμβάλουν στην πρόοδο του τόπου.
Φιλοδοξεί να θέσει στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων μας:


  • τη ριζική οργανωτική αναδιάρθρωση της Οργάνωσης.


  • την αναγέννηση της ΜΑΚΙ, με δημιουργία όσο το δυνατό περισσοτέρων οργανώσεων, ώστε οι νέοι ΟΝΝΕΔίτες και ΔΑΠίτες να έχουν ήδη δομημένο πολιτικό υπόβαθρο.


  • την κεφαλαιοποίηση των εκλογικών επιτυχιών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ώστε να μεταβληθεί η αδιαμφισβήτητη εκλογική πλειοψηφία των οργανώσεών μας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σε κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα.


  • την καθιέρωση μιας ΟΝΝΕΔ με λευκό ηθικό μητρώο, χωρίς σκιές ή μελανές σελίδες.


  • την εξέλιξη της ΟΝΝΕΔ σε μια κραταιά οργάνωση, ικανή να διεκδικεί με πυγμή και να κερδίζει τους πολιτικούς αγώνες.


  • την αναμόρφωση του πολιτικού της λόγου και των μεθόδων έκφρασής του, κόντρα στον προπαγανδιστικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ.


  • την πολιτική επιμόρφωση και κατάρτιση όλων των στελεχών της.


  • την ανάδειξη του ουσιαστικού πολιτικού ρόλου των οργάνων της.


  • την καθιέρωση της ΟΝΝΕΔ σε μέσο έκφρασης των νέων Ελλήνων σε ολόκληρο τον κόσμο.
Επιπλέον στόχος μας για το Ελληνικό Πανεπιστήμιο ενδεικτικά πρέπει να είναι:


  • Ο απεγκλωβισμός των Πανεπιστημίων από τη στασιμότητα και το συντηρητισμό του παρελθόντος


  • Η αναβάθμιση και η εναρμόνισή τους με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και την παγκόσμια επανάσταση στη Γνώση.


  • Η αποτελεσματικότερη σύνδεσή τους με την αναπτυξιακή διαδικασία και την αγορά εργασίας αλλά και το μέλλον των αποφοίτων τους.
Φίλες και φίλοι,
Ως νέοι άνθρωποι η απασχόληση είναι το μείζον θέμα για μας και απέναντι σ’ ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα δεν πρόκειται ποτέ να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια.
Η Κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις, οι επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι και οι πολιτικές νεολαίες οφείλουν να βλέπουν, όχι μόνον τα αιτήματα των οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων, αλλά κυρίως το αίτημα εκείνων που αναζητούν μια θέση εργασίας.
Και αυτό πρέπει να το αποδεικνύουν στην πράξη. Με συγκεκριμένες θέσεις, συγκεκριμένες δράσεις, με συγκεκριμένες πολιτικές. Με πίστη στην ενίσχυση του άξονα «εκπαίδευση- ανάπτυξη-απασχόληση. Εμείς ως νεολαίοι θα πρέπει να προτάξουμε τις δίκες μας θέσεις, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας και να κάνουμε τις δίκες μας προτάσεις, να προτείνουμε τις δικές μας λύσεις.
ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΕΣ και ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ


  • Πρέπει να κινηθούμε δυναμικά στην κοινωνία και να δηλώσουμε το παρόν μας σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως των κομματικών τους επιλογών.


  • Πρέπει να εκφράσουμε τα προβλήματά τους γιατί είναι προβλήματα που μας απασχολούν όλους και που τελικά είναι αυτά που μας ενώνουν.


  • Πρέπει να νιώσουμε τον διπλανό μας όπως νιώθουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.


  • Πρέπει να αποδείξουμε ότι είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Με αυτόν το τρόπο πρέπει να προχωρήσουμε. Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που έρχεται μας έχει ανάγκη. Μόνο έτσι θα επιστεγάσουμε τις προσπάθειες μας.
Ως νεολαία πρέπει να στέλνουμε μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας.
Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας. Δεν πρόκειται να υποκύψουμε στις σειρήνες του λαϊκισμού. Δεν πρόκειται να θυσιάσουμε το μέλλον των επόμενων γενιών στο βωμό εφήμερων προσωπικών επιχειρηματικών και κομματικών σκοπιμοτήτων. Και σε αυτήν την προσπάθεια δεν χωρούν διαφοροποιήσεις δεν χωρούν διχασμοί, πρέπει όλοι εμείς ως ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ να είμαστε σε συνεχή διαβούλευση, σε διαρκή επικοινωνία με ολόκληρη την κοινωνία. Να κινηθούμε στο δρόμο του μέλλοντος, με αποφασιστικότητα και τόλμη.
Χωρίς κανένα δισταγμό. Χωρίς παλινδρομήσεις.
Η συμμαχία των ΝΕΩΝ, ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ξεκινάει μια πορεία χωρίς γυρισμό όπου τα περιθώρια της αποτυχίας δεν υπάρχουν.
Ως ΝΕΟΙ δεν κάναμε -και δε θα κάνουμε- εκπτώσεις. Πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ενότητα και ομοψυχία όλων. Σκoπός μας είναι η πολιτική να μπει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και όχι οι προσωπικές και επαγγελματικές διαδρομές και με αυτή την αντίληψη πορευόμαστε.
Ο δρόμος μέχρι την εκλογική διαδικασία θα είναι ένας δρόμος δύσκολος, όπου η "λάσπη" περισσεύει από κάποιους. Απέναντι στους δημιουργούς της παραπολιτικής αρθρώνουμε ισχυρό και σύγχρονο πολιτικό λόγο.
Σας καλώ όλους τους Νέους και Νέες να συμμετάσχετε στην εκλογική αυτή διαδικασία δίνοντας βροντερό παρόν με σκοπό να αναδείξουμε ένα καινούργιο και φρέσκο πολιτικό λόγο μακριά από συντηρητισμούς και κακώς κείμενα του παρελθόντος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου