Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Εκτροχιασμός τρένου στην Ιταλία με νεκρούς

Συνεχίζονται οι εργασίες των σωστικών συνεργείων στον τόπο της τραγωδίας κοντά στο Μεράνο της Βόρειας Ιταλίας, εκεί όπου σήμερα το πρωί τρένο που κατευθυνόταν από το Castabello στο Laces εκτροχιάστηκε εξαιτίας απρόσμενης κατολίσθησης από την πλαγιά του βουνού.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον εννιά άνθρωποι φέρεται να έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 τραυματίστηκαν, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

Τουλάχιστον πέντε από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι διασώστες ανησυχούν μήπως κάποιο θύμα είναι θαμμένο κάτω από τα χώματα της πλαγιάς που κατέρρευσε.

Αρχικά τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί ανέρχονταν στους

11, αλλά αυτό αργότερα ανασκευάστηκε από τον κυβερνήτη της περιοχής, Λουίς Νταρνγουάλντερ, ο οποίος είπε ότι υπήρξε «ένα πρόβλημα με την καταμέτρηση των επιβατών».

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας) και, σύμφωνα με διασώστες, οφείλεται σε κατολίσθηση.

Σωστικά συνεργεία και ασθενοφόρα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή.

Η σιδηροδρομική γραμμή στην οποία σημειώθηκε ο εκτροχιασμός εγκαινιάσθηκε το 2005 και θεωρείται από τις πιο σύγχρονες της χώρας.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa, το βαγόνι που εκτροχιάσθηκε κατρακύλησε σε πλαγιά, δίπλα στις γραμμές και θα έπεφτε σε ποταμό, εάν την πορεία του δε σταματούσαν δυο πεύκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου