Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ποινική δίωξη κατά των "έξι" του Επαναστατικού Αγώνα - Νέα στοιχεία

Εντείνονται οι έρευνες για την ανακάλυψη της γιάφκας του Επαναστατικού Αγώνα

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των "έξι" που συνελήφθησαν για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας".

 


 
Οι κατηγορούμενοι (Μαζιώτης Νικόλαος του Αγαμέμνονα ετών 39, Ρούπα Παναγιώτα του Βίκτωρα ετών 41, Σταθόπουλος Ευάγγελος του Κωνσταντίνου ετών 32, Κορτέσης Χριστόφορος του Γεωργίου ετών 31, Νικητόπουλος Σαράντος του Ευσταθίου ετών 32, Γουρνάς Κωνσταντίνος του Δημητρίου ετών 30) προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.
Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης.
Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.

Στο μεταξύ, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου, η υπόθεση να ανατεθεί σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ζήτησε με επείγον έγγραφό του προν τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Φ. Μακρή, ο εισαγγελέας του ΑΠ, Ιωάννης Τέντες.
Κατά την έξοδό τους από τον εισαγγελέα και ενώ οδηγούνταν στη 19η τακτική ανακρίτρια, η οποία θα χειριστεί την υπόθεση, σημειώθηκαν επεισόδια, μεταξύ συγκεντρωμένων και της αστυνομικής δύναμης που συνόδευε τους έξι κατηγορούμενους. Πραγματοποιήθηκαν και δύο συλλήψεις.
Οι "έξι" συνελήφθηκαν τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για "επικείμενο χτύπημα" στη ΓΑΔΑ.

Εν τω μεταξύ, εντείνονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής σε σπίτια σε διάφορα σημεία της Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, προκειμένου να εντοπιστεί η γιάφκα όπου κρύβονται τα όπλα και τα εκρηκτικά της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε κατοικία στη Ν. Φιλαδέλφεια – όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη εντοπιστεί διαρρηκτικά εργαλεία, είδη μεταμφίεσης καθώς και μια χειρόγραφη προκήρυξη με την οποία η οργάνωση είχε αναλάβει την επίθεση κατά αστυνομικής δύναμης των ΜΑΤ πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού.
Έρευνες γίνονται επίσης στην Κυψέλη, το Περιστέρι, τον Περισσό, καθώς και στην Πάτρα, τα Κύθηρα και τη Θεσσαλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο έως ότου εντοπιστεί η γιάφκα με τον οπλισμό να υπάρξει τρομοκρατική επίθεση - απάντηση στις συλλήψεις, ενώ η αστυνομία φέρεται να έχει στη διάθεσή της στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι οι συλληφθέντες ως μέλη του Επαναστατικού Αγώνα είχαν επικοινωνία με πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί ως μέλη της 17Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου