Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Χάσε τα κιλά που πήρες το Πάσχα


Τα μπάνια του λαού ξεκινούν σε 50 ημέρες ακριβώς, τουλάχιστον τυπικά (στην επόμενη επίσημη αργία - Ημέρα του Αγίου Πνεύματος). Όπως καταλαβαίνεις, έχεις στη διάθεσή σου 1 ½ μήνα και κάτι, για να διώξεις από πάνω σου τα κιλά που πήρες το Πάσχα. Κι αν σκεφτείς πως ένα σοκολατένιο πασχαλινό αυγό έχει κατά μέσο όρο 530 θερμίδες, ξεκίνα από τώρα να τρέχεις. Η έμπειρη προπονήτρια Τζάνει Χόλιντει(Janey Holliday) μας δίνει τις πιο έξυπνες συμβουλές για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε το Πάσχα.

1. Τρέξε τρέξε χοντρούλα: ο συντομότερος τρόπος για να κάψεις τα κιλά που σου άφησε αμανάτι το σοκολατένιο αυγό είναι το τρέξιμο. Βάλε τα αθλητικά σου παπουτσάκια, ανέβα στο διάδρομο και διάνυσε μια απόσταση από 5 έως 13 χιλιόμετρα (όσο αντέχεις). Ο ρυθμός σου πρέπει να είναι ταχύς με μικρά διαλείμματα. Αν δεν το λέει η ψυχή ή αντοχή σου, ξεκίνα πιο χαλαρά και δυνάμωσε σε ένταση καθώς προχωράς αλλά αύξησε την απόσταση που θα διανύσεις. Όπως και να έχει, τρέξει και μην κοιτάξεις πίσω.
2. Πυξ λαξ: αν δεν είσαι φαν του τρεξίματος, βάλε τα γαντάκια του μποξ και πάμε για μπουνιές και κλωτσιές. Ανάλογα με την ένταση και το πάθος που θα βάλεις στην άσκηση, σε μια ώρα κικ μποξ (και η πυγμαχία κάνει δουλίτσα), μπορείς να κάψεις μέχρι και 900 θερμίδες. Αν πεις ναι σε ένα ομαδικό μάθημα κικ μποξ, με τη βοήθεια του προπονητή και το συνδυασμό από μπουνιές και κλωτσιές (για να ενδυναμωθεί και το πάνω και το κάτω μέρος του σώματος) θα χτυπήσεις και το κάψιμο 1000 ολόκληρων θερμίδων.
3. Κολυμπάμε: ο καιρός άνοιξε και το κολύμπι στην πισίνα ή την θάλασσα αποτελεί έναν από τους καλύτερους τρόπους για να κάψεις τις θερμίδες που φορτώθηκες το Πάσχα. Το πόσες θερμίδες θα κάψεις κολυμπώντας, έχει να κάνει με το ρυθμό και το πάθος που θα κολυμπήσεις. Αν απλά τσαλαβουτάς, μην περιμένεις θαυματουργές αλλαγές. Με 60 λεπτά πεταλούδας, καις γύρω στις 1000 θερμίδες. Με μία ώρα ελεύθερης κολύμβησης χωρίς μεγάλα διαλείμματα, χτυπάς τις 750 θερμίδες περίπου, ενώ για μία ώρα ύπτιας κολύμβησης, φτάνεις τις 600 θερμίδες. .
4. Έχω τ' όνειρο μου, το ποδήλατό μου: μια χαλαρή βόλτα με το ποδήλατο στη γειτονιά θα σε βοηθήσει να κάψεις περί τις 350 θερμίδες. Αν αυξήσεις σε ένταση και ταχύτητα, θα φτάσεις τις 650 ενώ αν προτιμήσεις να κάνεις ποδήλατο σε ανηφοριές, θα κάψεις μέχρι και 950 ολόκληρες θερμίδες και έτσι πάει το αρνάκι του Πάσχα, κάηκε!
5. Πάμε μια βόλτα: παρ' όλο που μια απλή βόλτα στην εξοχή, δεν ακούγεται ως ο ιδανικότερος τρόπος για να κάψεις τα καλούδια που καταβρόχθισες στις διακοπές του Πάσχα, εντούτοις μπορείς να δεις αποτελέσματα και με το απλό βάδισμα Περπάτησε με γοργό ρυθμό σε ανηφόρα χωρίς διαλείμματα και θα κάψεις περί τις 450 θερμίδες.
6. Βάλε κορμάκι, κάνουμε αερόμπικ: σ' ένα και μόνο μάθημα αερόμπικ μπορείς να χάσεις γύρω στις 600 θερμίδες. Αν οι αεροβικές ασκήσεις γίνονται με στεπ, καις πάνω 750 θερμίδες σε μια ωρίτσα.
7. Δουλειές στο σπίτι και ξέχνα τα περιττά κιλά: μπορείς εύκολα να ξεβρωμήσεις το σπίτι σου με μια ημέρας γενικής καθαριότητας και να κάψεις και το κοκορέτσι που κατανάλωσες το Πάσχα. Με το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και τη μετακίνηση επίπλων, θα κάψεις γύρω στις 450 θερμίδες σε μια ώρα ενώ το σφουγγάρισμα και το καθάρισμα των τζαμιών, θα σου χαρίσει μπράτσα ζηλευτά.
8. Αν έχεις κήπο διάβαινε: ήρθε η ώρα να φτιάξεις τον κήπο σου από την αρχή. Μόνο ο αγώνας για να φυτέψεις τα γλαστράκια, να γονατίσεις και να χύσεις τον ιδρώτα με τα κιλά κάτω από τον ήλιο, θα κάψεις 350 θερμίδες σε 60 λεπτά.
9. Παίξε με τα παιδιά και τα ανίψια: μπορεί να λένε πως τα παιδιά είναι μπελάς, αλλά μια ωρίτσα με τα παιδιά, τα ανίψια ή τα τέκνα της κολλητής θα διώξουν από πάνω σου τα περιττά κιλά του Πάσχα. Στο πάρκο, στον παιδότοπο, στην παιδική χαρά, στη θάλασσα μαζί με τα πιτσιρίκια, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορείς να κάνεις μαζί τους. Άσε στην άκρη τα παζλ και παίξε ποδόσφαιρο, παραβγές στο τρέξιμο και κάψε μέχρι και 700 θερμίδες.
10. Αγκαλίτσες και φιλάκια: Iαν όλα τα υπόλοιπα δεν αποτελέσουν κίνητρο για να χάσεις τα κιλά του Πάσχα και αφού η Μεγάλη Εβδομάδα της νηστείας και εγκράτειας πέρασε, ρίξτο στο σεξ. Με τα φιλάκια μπορείς να κάψεις από 50 μέχρι και 100 θερμίδες / ανά ώρα, ενώ αν περάσεις στο κυρίως γεύμα, θα κάψεις μέχρι και 400 θερμίδες σε 60 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου