Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010

Κόντρα Μητσοτάκη - Καστανίδη«Υβριστική» και «χυδαία» χαρακτηρίζει ο κ. Κ. Μητσοτάκης την δήλωση
 του υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη για την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, να μην τεθεί σε προσωρινή αργία ο ανακριτής που χειρίστηκε την υπόθεση της Siemens, Νίκος Ζαγοριανός.

«Δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη Ελλάδα η χυδαία, υβριστική επίθεση του υπουργού της Δικαιοσύνης κ.Χ. Καστανίδη εναντίον της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, διότι μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της,
έλαβε απόφαση που δεν τον ευρίσκει σύμφωνο. Ο υπουργός της Δικαιοσύνης κατηγορεί τη συντριπτική πλειοψηφία των Αρεοπαγιτών ότι “στερούνται αυτοσεβασμού και δεν διεκδικούν το σεβασμό της κοινωνίας”. Η διάκριση των εξουσιών και ο σεβασμός της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης- της οποίας ο υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο φυσικός προστάτης- αποτελούν θεμέλια της Δημοκρατίας», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός, που ζήτησε μέσω της επιστολής του από τον κ. Γ. Παπανδρέου να αποκαταστήσει την συνταγματική τάξη, διαπιστώνοντας ότι «η Δικαιοσύνη όπως εύστοχα είχε πει ο παππούς Γεώργιος Παπανδρέου- και η φράση του δυστυχώς αποδεικνύεται και πάλι επίκαιρη- “είναι το τελευταίο οχυρό της Δημοκρατίας”».

«Είναι λυπηρό που ανέλαβε την υπεράσπιση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ο κ. Κ. Μητσοτάκης», δήλωσε ο κ. Καστανίδης σε παρέμβαση του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega», αναφερόμενος στην επιστολή του κ. Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου