Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Το Λονδίνο ζητεί από το Facebook να εγκαταστήσει "κουμπί πανικού"



panic button.jpg
Η βρετανική αρχή προστασίας των παιδιών ζητεί από την εγκατάσταση των λεγόμενων "panic buttons" σε κάθε σελίδα του site κοινωνικής δικτύωσης Facebook.
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον η υπηρεσία άσκησε δριμεία κριτική στην εταιρία που διαχειρίζεται το Facebook, κατηγορώντας τη ότι δεν έχει ακόμη λάβει επαρκή μέτρα για την προστασία ανηλίκων, παρά τις επανειλημμένες επιθέσεις και δολοφονίες παιδιών από ανθρώπους που προσεγγίζουν τα θύματά τους στον συγκεκριμένο ιστότοπο.
Από την πλευρά του, το Facebook ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ζήτημα πολύ σοβαρά και καλωσορίζει την κριτική που του ασκείται, ενώ δεσμεύτηκε να προχωρήσει στη βελτίωση της παρεχόμενης προστασίας των ανήλικων χρηστών. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της βρετανική υπηρεσίας για την προστασία των παιδιών, το 40% των καταγγελιών που αφορούν το Facebook, σχετίζονται με παρενόχληση ανηλίκων, ενώ μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2010, στη Βρετανία, έχουν γίνει 225 καταγγελίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου