Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Και με καταγγελίες στο Διαδίκτυο το ξήλωμα παράνομων πινακίδων


Εκστρατεία για την αποκαθήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων από την Αθήνα ξεκινά σε λίγες μέρες το υπουργείο Μεταφορών, ενώ από την Τετάρτη 14 Απριλίου λειτουργεί και ο ειδικός δικτυακός τόπος illegalsigns.gov.gr που θα δέχεται καταγγελίες πολιτών.
«Αντιαισθητικό και επικίνδυνο τσουνάμι» χαρακτήρισε τις διαφημίσεις στους δρόμους ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Επισήμανε ότι το 80% των διαφημιστικών πινακίδων στην Αθήνα είναι παράνομο και αυξάνει τον κίνδυνο τροχαίων ατυχημάτων.
Όπως ανακοίνωσε, η αρχή θα γίνει τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 26 Απριλίου, στη Λεωφόρο Κηφισίας. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί στη μαραθώνια διαδρομή, καθώς τον προσεχή Οκτώβριο, η Ελλάδα φιλοξενεί τον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο.
Το νέο θεσμικό πλαίσιο θα καθοριστεί έπειτα από δημόσιο διάλογο για την οδική ασφάλεια στο illegalsigns.gov.gr, ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Ο νέος δικτυακός τόπος λειτουργεί
«κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου».
«Μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.illegalsigns.gov.gr ο πολίτης μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει, καθώς και φωτογραφία».

»Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους».

Όπως ανακοίνωσε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ρέππας,  όσοι έχουν αναρτήσει παράνομες πινακίδες έχουν περιθώριο πέντε ημερών να προχωρήσουν στην απομάκρυνσή τους, διαφορετικά θα πληρώνουν όχι μόνο το πρόστιμο αλλά και τα έξοδα του συνεργείο που θα τις ξηλώσει.
Παράλληλα θα εφαρμοστεί «στο ακέραιο» ο νόμος και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας. Αυτό σημαίνει ότι ευθύνη θα φέρουν όχι μόνο οι διαφημιστές αλλά και οι διαφημιζόμενοι και οι ιδιοκτήτες των χώρων που φιλοξενούν τις πινακίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου