Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Κλιμακώνει την επίθεση στην κυβέρνηση ο Αντώνης Σαμαράς



«Το ΠΑΣΟΚ, προσπαθώντας να πλήξει την Νέα Δημοκρατία, μετέτρεψε μία ελεγχόμενη κρίση ελλείμματος σε μοναδική κρίση δημόσιου δανεισμού, που έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης», υποστήριξε μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς, κλιμακώνοντας την επίθεσή του προς την κυβέρνηση. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πάντως, δεν παρέλειψε να στείλει και μηνύματα με εσωκομματικούς αποδέκτες, λέγοντας ότι «συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού είναι απαράδεκτες για την παράταξη και απωθητικές για την κοινωνία».




«Η κρίση δημόσιου δανεισμού είναι πολύ χειρότερη από την κρίση ελλείμματος. Τους τελευταίους μήνες η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζει κρίση δανεισμού, είναι δακτυλοδεικτούμενη και ο αδύναμος κρίκος», εκτίμησε ο Αντώνης Σαμαράς, που υπερασπίστηκε την οικονομική διαχείριση επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. «Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε πέρυσι τις επιπτώσεις διεθνούς κρίσης, η οικονομία μας μπορεί να δοκιμάστηκε, αλλά δε γονάτισε.  Υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, αλλά διατηρήθηκε ο στοιχειώδης έλεγχος της κατάστασης στην οικονομία. Δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα δανεισμού της χώρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «μέσα σε ελάχιστους μήνες έχασε τον έλεγχο». «Άφησε να διογκωθεί το έλλειμμα, το φούσκωσε κιόλας, έχασε χρόνο και αναγκάστηκε να πάρει μέτρα πολύ σκληρότερα και πολύ αργότερα», συνέχισε. «Η ψυχολογία είναι στην οικονομία το μισό πρόβλημα όταν υπάρχουν τέτοια ζητήματα», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για διγλωσσία, αβουλία και γκάφες, «όταν παρομοίαζε ελληνική οικονομία με Τιτανικό, ήταν επόμενο τα επιτόκια να έχουν γίνει τοκογλυφικά», υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς. Έκανε  λόγο για «απίστευτες εσωτερικές αντιφάσεις, πολυγλωσσία υπουργών και βαθιά λαρύγγια» και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ πως «κατήργησε φορολογικές ρυθμίσεις που είχε πάρει η ΝΔ για να τις ξαναπάρει το ίδιο στη συνέχεια».
«Η κυβέρνηση νέκρωσε τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, δεν τον βρήκε παραλυμένο, τον νέκρωσε εκείνη», είπε ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει  πως «το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε εξαρχής να παίξει μικροπολιτικό παιχνίδι στην πλάτη της οικονομίας και δεν περίμενε τις κερδοσκοπικές επιθέσεις».
«Προσπαθώντας να πλήξει την Νέα Δημοκρατία, μετέτρεψε μία ελεγχόμενη κρίση ελλείμματος σε μοναδική κρίση δημόσιου δανεισμού, που έκανε την Ελλάδα ξεχωριστή περίπτωση και αδύναμο κρίκο της Ευρωζώνης», εξειδίκευσε ο Αντώνης Σαμαράς. 

«Απορρίπτουμε το φορολογικό νομοσχέδιο»

«Μεθαύριο στη Βουλή θα εξηγήσουμε γιατί απορρίπτουμε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή», προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι το εν λόγω νομοσχέδιο «διώχνει κεφάλαια από την Ελλάδα, δε συλλαμβάνει τη φοροδιαφυγή, στραγγαλίζει την οικονομία, δεν μειώνει αποτελεσματικά τα ελλείμματα, συντρίβει τη μεσαία τάξη και τα μεσαία εισοδήματα». Με αφορμή την απόσυρση της της παρακράτησης φόρου 8% για τις επιχειρήσεις, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο, δεν είχε ποτέ» και προέβλεψε ότι «η Ελλάδα μπαίνει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης». 

Μηνύματα προς Ντόρα

Αν και η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά είχε ελάχιστες εσωκομματικές αναφορές, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στην Ντόρα Μπακογιάννη. «Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ξεκαθαρίσω και πάλι ότι η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία, η χαλαρότητα και ασφαλώς οι προσωπικές στρατηγικές είναι οι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας», είπε, για να προσθέσει πως «όταν απέναντί σου παρατάσσονται μία βαθύτατη κρίση και μια κυβέρνηση που όχι μόνο αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, αλλά την επιτείνει, οι συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού είναι απαράδεκτες για την παράταξη και απωθητικές για την κοινωνία».
Ο κ. Σαμαράς κάλεσε, στη συνέχεια, τα μέλη του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκρίνουν τις καταστατικές αλλαγές που έχει προτείνει, οι οποίες συζητούνται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου