Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

«Κανένα σχόλιο» αλλά ενεργός κομματικά ο Παυλίδης



Δεν φαίνεται να πτοούνται από τις αναφορές του Αντώνη Σαμαρά για  «αυτοκάθαρση» της ΝΔ, όσοι  επιμένουν να δηλώνουν «ενεργοί» στην κομματική δραστηριότητα,  αν και υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος τους. Άσχετα από το ότι οι περιπτώσεις αυτές έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους (για ορισμένες μάλιστα ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραδέχονται κατ’ ιδίαν σήμερα ότι οι καταγγελίες ήταν εντελώς αστήρικτες),  γεγονός είναι ότι κανείς τους δεν δείχνει να παίρνει στα σοβαρά τις απειλές για αναγκαστική «έξοδο» από τη ΝΔ.


To star.gr είχε αποκλειστική συνομιλία με τον πρώην υπουργό Αιγαίου και πρώην βουλευτή Δωδεκανήσου Αριστοτέλη Παυλίδη, ο οποίος, αν και  δεν θέλησε να κάνεικανένα σχόλιο σχετικά με τα όσα ανέφερε πρόσφατα (στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της Λάρισας) ο Αντώνης Σαμαράς, κατέστησε σαφές στην επικοινωνία μας ότι παραμένει ενεργός κομματικά. Μάλιστα  μας προσκάλεσε   να… επισκεφθούμε  τη Ρόδο για να το διαπιστώσουμε, ενώ μας ανέφερε ότι μόλις πριν από λίγο επισκέφθηκε το Δημαρχείο για την επίλυση τοπικών προβλημάτων και ακολούθως θα έκανε το ίδιο πηγαίνοντας στη Νομαρχία!





Είναι ολοφάνερο από τα παραπάνω ότι ο κ. Παυλίδης εμμένει στην άποψή του ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία κύρωση εις βάρος του (και έχει απαλλαγεί με βούλευμα από την υπόθεση των άγονων γραμμών), δικαιούται να συμμετέχει στα προσυνέδρια, στο συνέδριο και σε όλες τις άλλες κομματικές δραστηριότητες,  σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.            

Δεν είναι όμως ο μοναδικός. Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών  Πέτρος Δούκας σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, δήλωσε ότι δεν τον αφορούν οι ανακοινώσεις Σαμαρά. «Θα έλεγα ότι όχι μόνο δεν θα έπρεπε να με αφορά, θα έπρεπε να μου πουν και ένα εύγε για την δουλειά που έκανα και στο υπουργείο Εξωτερικών και στο υπουργείο Οικονομικών» τόνισε.   Πρόσθεσε ακόμη ότι όλες αυτές οι υποθέσεις, που έχουν γραφεί κατά καιρούς, για οποιοδήποτε θέμα (και οι οποίες όπως είπε είναι πάνω από 30), πρέπει να εξεταστούν από το κόμμα,  κεκλεισμένων ή ανοιχτών των θυρών. «Το πρώτο πράγμα που έχω πει είναι ότι ήθελα να μιλήσω μέσα στο κόμμα μου» ανέφερε για το ίδιο ζήτημα. Ο κ. Δούκας πάντως εξαπέλυσε εμμέσως αιχμές και για τον κ. Καραμανλή. Σε ερώτηση συγκεκριμένα σχετικά με το αν αισθάνεται ότι έχει πληγώσει την παράταξη, δήλωσε: «Όχι, μόνο δεν την έχω πληγώσει, αλλά η δουλειά, την οποία προσωπικά έκανα και στα δυο υπουργεία ήταν περισσότερη, ας μην πω από τι»…

Απ’ όσους θεωρητικά εμπίπτουν στη συγκεκριμένη περίπτωση και  επιμένουν να εμφανίζονται ενεργοί κομματικά, γνωστό είναι ακόμα ότι ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ  Γιώργος Βουλγαράκης δεν δίστασε να παρευρεθεί στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ (με την ιδιότητα και του πρώην προέδρου της), προκαλώντας «ταραχή» στη Ρηγίλλης. Όσοι τον γνωρίζουν καλά μάλιστα,  υποστηρίζουν ότι «δεν θα το βάλει κάτω εύκολα», στην περίπτωση που εκδηλωθεί με συγκεκριμένο τρόπο η πρόθεση της ηγεσίας να τον θέσει  εκτός κόμματος. Ενδεικτικό των προθέσεών του είναι ότι προσήλθε σε συνεδρίαση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ και ζήτησε από τον πρόεδρό της Δημήτρη Αβραμόπουλο  να είναι ομιλητής σε ένα από τα προσυνέδρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου