Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Επιδημία κατάθλιψης στη Σερβία λόγω οικονομικής κρίσης


Ένας στους τέσσερις Σέρβους πάσχει από κατάθλιψη λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης σύμφωνα με έρευνα που δημοσίευσε η εφημερίδα του Βελιγραδίου «Press» και η οποία αναφέρει ότι ετησίως οι Σέρβοι καταναλώνουν περισσότερα από 5 εκατομμύρια κουτιά ηρεμιστικών φαρμάκων.
 


Οι συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, στην οποία βρίσκεται η χώρα εδώ και δεκαετίες, έχει καταστρεπτικές συνέπειες για τους πολίτες, την οικογένεια και όλη την κοινωνία, σύμφωνα με την έρευνα της εφημερίδας, η οποία δείχνει ότι πολλοί Σέρβοι έχουν καταφύγει στον αλκοολισμό και στα ναρκωτικά. Επίσης, ο τζόγος έχει γίνει καθημερινή ενασχόληση για το 70% των εφήβων και το 44% των ενήλικων.

Το 25% του πληθυσμού της Σερβίας πάσχει από αλκοολισμό. Στη Σερβία, περίπου 300.000 άνθρωποι κάνουν χρήση ναρκωτικών, δηλαδή το 5% του συνολικού πληθυσμού και ο νεότερος εθισμένος στα ναρκωτικά που αποθεραπεύτηκε σε ειδική κλινική αποτοξίνωσης ήταν μόλις εννέα ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύονται στην εφημερίδα.

Η διευθύντρια της ειδικής κλινικής για τις ασθένειες εξάρτησης του Βελιγραδίου, Γιάσνα Νταραντάν Σάβελιτς, δήλωσε ότι πολλοί δείκτες παραπέμπουν στο συμπέρασμα ότι, η κακή οικονομική κατάσταση έχει επιδράσει αρνητικά στην πνευματική υγεία των πολιτών της Σερβίας και ότι αυξήθηκε ο αριθμός εκείνων που έχουν ανάγκη από βοήθεια ειδικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου